Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ με… βαρκούλες και πούρα έξω από το Μαξίμου – ΦΩΤΟ

Νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που διαμαρτύρεται για την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία.

Αρχικά, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” και στη συνέχεια έκαναν πορεία που πέρασε μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και έριξαν στο οδόστρωμα… πλαστικές βαρκούλες και πούρα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Η πορεία των εργαζομένων κατέληξε έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «με 5,2% δημόσιες δαπάνες υγείας που θα παραμείνουν καθηλωμένες με βάση τις δεσμεύσεις έως το έτος 2022 δεν μπορεί να αναταθεί η δημόσια υγεία».

Επίσης, κάνει λόγο για υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και προσθέτει ότι «είναι υποκρισία να μιλάει σήμερα η κυβέρνηση για δημόσιο σύστημα υγείας τη στιγμή που οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας είναι στο 3,5% του ΑΕΠ όταν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο μέσος όρος είναι 1% του ΑΕΠ».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.