Διαμαρτυρία πυροπλήκτων από Μάτι και Βουτζά έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι πυρόπληκτοι από το Μάτι και το Νέο Βουτζά, ζητώντας άμεση εκπλήρωση όσων έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των δύο οικισμών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”τα Νέα”, η πρώτη κάθοδος διαμαρτυρίας των κατοίκων έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος επί της Λεωφόρου Μεσογείων, με σύνθημα «Δεν μας αξίζει αυτό, δεν φταίμε εμείς για αυτό».

Όπως υποστήριξε μέλος της ΣΕΚΜΑ, μεταφέροντας την απελπισία των πληγέντων , «τους τελευταίους μήνες οι πόρτες των υπουργείων έχουν κλείσει και το μόνο νεότερο που ακούμε είναι ότι για τον κ. Τσίπρα το Μάτι είναι ξαναζεσταμένο φαγητό».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάθε πυρόπληκτος είναι εγκλωβισμένος στην αδράνεια για διαφορετικούς λόγους: «Ως αποτέλεσμα δεν προχωρά τίποτα. Άλλος θέλει να φτιάξει το σπίτι του αλλά έχει ακόμα τον αμίαντο, άλλος παλεύει να βγάλει άδεια ανακατασκευής αλλά κολλάει στην Πολεοδομία, κανείς δεν έχει ενημέρωση για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο. Τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.