Διαμαρτυρία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Διαμαρτυρία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Σε διαμαρτυρία με ασθενοφόρα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης αναμένεται να προχωρήσουν σε λίγη ώρα εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Καταγγέλλουν πως αντιμετωπίζουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού που θέτουν ακόμη και σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να συναντηθούν με τον υπουργό, προκειμένου να του παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας και να του ζητήσουν να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο ΕΚΑΒ.

«Το υπουργείο Υγείας δεν έχει κανέναν σχεδιασμό. Με τις τελευταίες ενέργειές του έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας, αφήνοντάς τα ακάλυπτα και, ταυτόχρονα, υποβαθμίζει και αλλοιώνει το ρόλο του ΕΚΑΒ, που είναι να υπηρετεί το επείγον. Εμείς στη Θεσσαλονίκη έχουμε επιφορτιστεί και με την κάλυψη της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε όλο το νομό, επειδή τα κέντρα Υγείας έμειναν χωρίς οδηγούς και ασθενοφόρα. Πρέπει να καλύψουμε περιοχές, όπως η Χαλάστρα, που απέχει 35 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη ή ο Σοχός, που απέχει 54 χιλιόμετρα. Θα χρειαστεί μία ώρα, για να φτάσουμε στο περιστατικό», είχε τονίσει στη «Μακεδονία» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Ιερόθεος Γιαμουρίδης.

Πηγή: thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ