Διαμαρτυρία εμπόρων στην Τούμπα: ”H αγανάκτηση έχει φτάσει σε σημείο που δεν πάει άλλο” – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Έξω από τα καταστήματά τους στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έμποροι που διατηρούν καταστήματα στην περιοχή, κρατώντας αφίσες και πανό και εκφράζοντας την αγανάκτησή τους όσον αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να μην συμπεριλάβει την πόλη τους στις περιοχές που το λιανεμπόριο τέθηκε σε επαναλειτουργία.

Συγκεκριμένα, οι ίδιοι αναφέρουν ότι τα καταστήματα δεν συνέβαλαν σε καμία περίπτωση στην αύξηση των κρουσμάτων το προηγούμενο διάστημα, σημειώνουν ότι τα επιδόματα δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για να μην καταρρεύσουν οικονομικά, ενώ, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, οι περισσότεροι είχαν δαπανήσει σημαντικά οικονομικά ποσά τις προηγούμενες ημέρες καθώς υποτίθεται ότι θα άνοιγαν και τώρα, λόγω των συνθηκών, έχουν μία οικονομική θηλιά γύρω από το λαιμό τους και δεν ξέρουν πώς και πότε θα αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Η κα. Ελευθερία Κουγιώνη, εκπρόσωπος περίπου 350 εμπόρων της Τούμπας, μιλώντας στο grtimes.gr, έκανε λόγο για μία τελείως παράλογη και άδικη απόφαση, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση ο εμπορικός κόσμος σκοπεύει αντιδράσει πολύ πιο δυναμικά.

Κατά τη σημερινή διαμαρτυρία, οι έμποροι άνοιξαν τα καταστήματά τους και τα φώτα συμβολικά, χωρίς ωστόσο να εξυπηρετούν πελάτες, ενώ κάποιοι από αυτούς κρέμασαν και σακούλες από τα καταστήματά τους στις κορδέλες με τις αφίσες που τοποθέτησαν κατά μήκος του πεζοδρομίου.

Πηγή πληροφοριών: grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ