Κόντρα Τατσόπουλου – Μπογδάνου για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Διαμάχη ξέσπασε στον τηλεοπτικό αέρα μεταξύ του προέδρου του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ», Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του συγγραφέα και πρώην βουλευτή, Πέτρου Τατσόπουλου με αφορμή την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Οι δυο τους είχαν έναν έντονο διάλογο κατά την διάρκεια της εκπομπής Live News.  Ο Κωνσταντίνος  Μπογδάνος εξήγησε τους λόγους που έδωσε το «παρών» στην κηδεία, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι έπρεπε η τελετή να γίνει με τιμές αρχηγού κράτους. Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές με τον έναν συνομιλητή να διακόπτει τον άλλο. Έτσι λοιπόν, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε μία αποστροφή του λόγου του ανέφερε ότι «έχουμε το περίεργο φαινόμενο να συμφωνεί ο κ. Τατσόπουλος με τον κ. Μητσοτάκη και όχι εγώ».

Αρχικά ο Πέτρος Τατσόπουλος ανέφερε σχετικά με την κηδεία του εκλιπόντος: «Βλέποντας και τα ρεπορτάζ θυμήθηκα μία ατάκα του Δημήτρη Πουλικάκου που είπε στον Γιάννη Πρεντεντέρη ”ανεπίτρεπτη τόση αθωότης”. Αν μείνουμε στο κοσμικό μέρος το πρώτο που θα αναρωτηθούμε είναι πώς όλοι αυτοί οι καλοί κ’ αγαθοί – οι beautiful people όπως λέγονται στην Αγγλία – τι κακό έκαναν κι έφθασε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να τους αποκαλέσει ”καρκίνωμα που αποκόπηκε από το σώμα του έθνους”».

Από την άλλη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε: «Εγώ δεν θέλω να κρίνω ούτε εάν η βασιλεία ήταν καλή ή κακή για την Ελλάδα, ένα πράγμα λέω ως εκπρόσωπος των δεξιών – συντηρητικών νοικοκυριών που είμαστε απέναντι στους ακροδεξιούς, στους απατεώνες της πολιτικής αλλά είμαστε και απέναντι στην κεντροαριστερή Νέα Δημοκρατία. Δεν κρίνουμε εάν η βασιλεία είναι καλή η κακή, ανήκω σε μία γενιά που αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχουν. Ζήτω η προεδρευομένη Δημοκρατία μας”» και στην συνέχεια εξήγησε τον λόγο που έδωσε το παρών χθες στην κηδεία του τέως βασιλιά.

«Πήγα για να τιμήσω την συνέχεια των θεσμών και του ελληνικού κράτους. Χθες έπρεπε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, γιατί ήταν νόμιμος και συνταγματικός αρχηγός κράτους. Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει την δικαιοδοσία να κρίνει αν κάποιος που ήταν νόμιμος και συνταγματικός αρχηγός κράτους δικαιούται ή δεν δικαιούται να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ