Δεν δηλώνουν το προσωπικό

Δεν δηλώνουν το προσωπικό

Συντονισμένοι έλεγχοι, που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις της Αττικής και του Βόλου, πραγματοποιήθηκαν από την υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κλιμάκια αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησαν πλήθος ελέγχων στην Αθήνα, το Χολαργό, την Κηφισιά, το Μαρούσι, το Κεφαλάρι, το Φλοίσβο, τη Νέα Σμύρνη, την Αργυρούπολη, καθώς και στην πόλη του Βόλου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας, ως ακολούθως:

– Σε κατάστημα εμπορίου ανταλλακτικών & συσκευών κινητών τηλεφώνων και υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας στην Αθήνα δεν επεδείχθη το ειδικό βιβλίο καταχώρησης νεοπροσλαμβανομένου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

– Σε καφετέρια στο Χολαργό Αττικής δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης της ταμειακής μηχανής.

– Σε δύο κατάστημα λιανικού εμπορίου ειδών παντοπωλείου στην Αθήνα δεν επεδείχθη το ειδικό βιβλίο καταχώρησης νεοπροσλαμβανομένου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

– Σε καφέ – εστιατόριο – ζαχαροπλαστείο στη Βούλα Αττικής διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης.

– Σε κατάστημα – κέντρο διασκέδασης στη Ν. Σμύρνη Αττικής διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση δύο υπαλλήλων στο ειδικό βιβλίο καταχώρησης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

– Σε κέντρο διασκέδασης, με συγκρότηση μπαρ – εστιατόριο, στις Νέες Παγάσες Βόλου, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση τριών υπαλλήλων στο στο ειδικό βιβλίο καταχώρησης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες ΔΟΥ και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012 είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] , προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις, κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ