“Δεν χρειάζεται PCR έπειτα από θετικό Rapid τεστ” – Η νέα οδηγία για εμβολιασμένους

Να μην κάνουν και μοριακό τεστ οι εμβολιασμένοι πολίτες που έχουν ήδη διαγνωστεί θετικοί σε rapid test, ζήτησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Το ίδιο ακριβώς είπε και η καθηγήτρια παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου

“Η χρήση των αντιγονικών τεστ αποτελεί ένα σημαντικό και εύχρηστο όπλο στα χέρια μας καθώς τα τεστ προσφέρουν άμεσο αποτέλεσμα και συνεισφέρουν στην έγκαιρη απομόνωσή μας ώστε να μειώσουμε τη διασπορά του ιού τόσο στο φιλικό όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον. Αν και η ευαισθησία των αντιγονικών είναι κατά τι χαμηλότερη από αυτή της PCR να υπενθυμίσω ότι οι περισσότερες μελέτες δείχνουν πως οι ασθενείς που έχουν ψευδώς αρνητικό rapid αλλά θετικό PCR , έχουν χαμηλό ιικό φορτίο άρα χαμηλή μεταδοτικότητα. Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε σπίτι εφόσον έχουμε οποιοδήποτε κλινικό σημείο κοινού κρυολογήματος” είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Πρόσθεσε ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά και επιθυμούν να εκδώσουν ένα πιστοποιητικό νόσησης, είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το θετικό rapid με PCR, κάτι που δεν έχει κανένα νόημα να γίνεται για τους πλήρως εμβολιασμένους. “Δεν χρειάζεται να πηγαίνουν να επιβεβαιώνουν το θετικό Rapid με PCR”, σημείωσε.

Μίνα Γκάγκα

“Δεν χρειάζεται PCR έπειτα από ένα θετικό rapid, κι επειδή αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος, είναι καλύτερα με το rapid να μείνουμε σπίτι και να μην πάμε για PCR.  Είναι πολύς ο κόσμος, πολύ μεγάλη η αναμονή και μεγάλη η ταλαιπωρία και είναι σημαντικό να είμαστε καλύτερα στο σπίτι” τόνισε από την πλευρά της η Μίνα Γκάγκα.

Ουρές στα διαγνωστικά για τεστ κορονοϊού

Οι πολίτες είναι έχουν τρομοκρατηθεί από την “έκρηξη” κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να περιμένουν ακόμη και 4 ώρες, σχηματίζοντας ουρές, έξω από διαγνωστικά κέντρα και δημόσιες δομές προκειμένου να κάνουν ένα τεστ, είτε γιατί αισθάνονται ότι έχουν συμπτώματα, είτε γιατί έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ