Δείτε την αποζημίωση που έλαβε ασθενής επειδή του αφαίρεσαν τον προστάτη κατά λάθος

Σε αποζημιώση 70 χιλιάδων ευρώ καταδικάστηκαν από κοινού ιδιωτικό νοσοκομείο και γιατρός που εργάζεται σε αυτό, μετά από απόφαση δικαστηρίου στη Λευκωσία, σε υπόθεση αγωγής για ιατρική αμέλεια. Θα πληρώσουν επίσης 3.023 ευρώ για τα έξοδα επέμβασης και νοσηλείας που υπεβλήθη ο ενάγοντας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, ένας 35χρονος από την Λευκωσία, ο οποίος από το 2002 αντιμετώπιζε προβλήματα ούρησης με κάψιμο και κατακράτηση ουρών στην ουρήθρα, επισκέφτηκε τον γιατρό σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Ο γιατρός διέγνωσε λανθασμένα, ότι υπέφερε από καρκίνο του προστάτη και εισηγήθηκε την αφαίρεσή του, όπως και έγινε το 2004.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο 49χρονος σήμερα, δεν ενημερώθηκε δεόντως τις συνέπειες της επέμβασης στην οποία θα υποβαλλόταν και ότι η διενέργεια της επέμβασης κατά την οποία αφαιρέθηκε ο προστάτης, είχε ως αποτέλεσμα ο ενάγοντας να καταστεί σεξουαλικά ανίκανος. Η απώλεια αυτή τον επηρέασε ψυχολογικά, ένιωθε δυστυχισμένος, απομονώθηκε από το κοινωνικό σύνολο και απέφευγε τις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η σεξουαλική ανικανότητα του και τα προβλήματα ούρησης που αντιμετώπιζε, τον εξασθένισαν σωματικά και ψυχικά, σε τέτοιο βαθμό που τον οδήγησαν σε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ