Δείτε τι αποκαλύπτει η αποκριάτικη στολή που επιλέγετε για τον χαρακτήρα σας

Το αποκριάτικο κουστούμι που επιλέγει κανείς δείχνει στοιχεία του χαρακτήρα του. Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Δρ Ίλια Θεοτοκά η μεταμφίεση αποτελεί ένα κομμάτι της ανθρώπινης προσωπικότητας.

«Όπως καλύπτουμε τα συναισθήματα και τις επιθυμίες μας -πολλές φορές και από τον ίδιο μας τον εαυτό, ή και από τους άλλους- και προσποιούμαστε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε, ή απ’ αυτό που θέλουμε να δείξουμε, έτσι μπορούμε και να μεταμφιεστούμε ως προς την εξωτερική μας εμφάνιση. Η μεταμφίεση έχει παράλληλα μία παιχνιδιάρικη χροιά που όλοι τη χρειαζόμαστε για να ξεφύγουμε από “στημένους” ρόλους που συχνά παίζουμε στην καθημερινή ζωή».

Πολλές φορές οι αποκριάτικες φορεσιές δηλώνουν, όχι αυτό που είμαστε, αλλά και αυτό που δεν είμαστε, αναφέρει η ψυχολόγος και επισημαίνει ότι γενικότερα, αποτελούν μέσα επικοινωνίας. «Ντυνόμαστε ένα ρόλο, θέλοντας να στείλουμε ένα μήνυμα στον άλλον και να προκαλέσουμε μία αντίδραση. Κανείς δεν βάζει μία αποκριάτικη στολή για να μείνει στο σπίτι, μέσα από τις στολές επιδιώκουμε μία κοινωνική σύνδεση. Οι στολές προσκαλούν την φαντασία και τη δημιουργικότητά μας. ‘Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά’, αλλά μία μπλε νάιλον στολή μπορεί να σας κάνει ‘Σούπερμαν’. Αυτή είναι και η μαγεία των κοστουμιών».

Όπως εξηγεί η κ. Θεοτοκά στολές προκλητικές με σεξουαλικό υπονοούμενο μπορεί να στέλνουν το μήνυμα της ανάγκης της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της έκφρασης ενός πιο τολμηρού ρόλου στην ερωτική μας ζωή. Στολές πολεμιστών ή επιθετικών ηρώων μπορεί να κρύβουν την ανάγκη μας να είμαστε πιο διεκδικητικοί και επιθετικοί στην πραγματική ζωή. Αστείες στολές μπορεί απλά να δείχνουν την διάθεσή μας να παίξουμε, να χαλαρώσουμε, αφήνοντας πίσω τα άγχη και τους προβληματισμούς.

«Αυτό, βέβαια, που έχει μεγαλύτερη σημασία στη ζωή είναι να μπορούμε να παίζουμε τους ρόλους που θέλουμε χωρίς ενοχές, να λέμε αυτό που σκεφτόμαστε και νιώθουμε στις σχέσεις με τους ανθρώπους και να διεκδικούμε από τη ζωή αυτό που πιστεύουμε ότι μας αξίζει».

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ