Δείτε πως έπαιζαν τα παιδιά πριν από 2.500 χρόνια στη Λοκρίδα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με τον αρχαίο θησαυρό που αποκαλύφθηκε μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη πάνω από το χωριό Μεγαπλάτανος στην Αταλάντη.

Αρκετά εντυπωσιακός ο αριθμός των αρχαίων ευρημάτων, ειδικά όταν ανακαλύπτουμε ότι προέρχονται από τον 5ο αιώνα π.Χ. Πολλά από τα ευρήματα, αποτελούν παιδικά παιχνίδια των αρχαίων χρόνων, όπως τα ειδώλια διαφόρων ζώων κι άλλες παραστάσεις. Ανάμεσά σε όσα αποκάλυψε η πυρκαγιά στο Μεγαπλάτανο Λοκρίδας, είναι τα ειδώλια γουρουνιών τα οποία χρονολογούνται από την ίδια εποχή .Στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που βρίσκεται στο Κάστρο Λαμίας, υπάρχει ειδική προθήκη με τον τίτλο «παιδί και παιχνίδι» κι αξίζει να το επισκεφθείτε.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ο παραπάνω ανεκτίμητος θησαυρός, κομμάτι της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Λοκρικής γης, θα πάρει το δρόμο για τις προθήκες των Μουσείων της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων πρόκειται για αντικείμενα των κλασικών χρόνων (α’ μισό του 5ου πΧ) και μεταξύ άλλων έχουν βρεθεί:

Πρέπει να σημειωθεί ότι η καταγραφή θα ολοκληρωθεί από τους ειδικούς της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, καθώς θα πρέπει να εξεταστούν εκατοντάδες κομμάτια που πρέπει να βρουν που ταιριάζουν.

ΠΗΓΗ: Lamiareport

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ