Δασκάλους ελληνικών θέλει η Βουλγαρία

Δασκάλους για να τούς διδάξουν την ελληνική γλώσσα ώστε να διευκολυνθούν στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, ζητούν οι κάτοικοι του πομάκικου χωριού Τσράντσα της νότιας Βουλγαρίας, που απέχει «μια ανάσα» από τα σύνορα με την Ελλάδα... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Δασκάλους ελληνικών θέλει η Βουλγαρία

Δασκάλους για να τούς διδάξουν την ελληνική γλώσσα ώστε να διευκολυνθούν στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, ζητούν οι κάτοικοι του πομάκικου χωριού Τσράντσα της νότιας Βουλγαρίας, που απέχει «μια ανάσα» από τα σύνορα με την Ελλάδα.

«Απλωμένη» στα σπλάχνα της Ροδόπης (Ροντόπα όπως την ονομάζουν οι Βούλγαροι), η Τσράντσα απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από το Γκότσε Ντέλτσεφ ενώ, σε ευθεία γραμμή, το πιο κοντινό χωριό στην Ελλάδα είναι οι Ποταμοί τού Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

«Καθώς πολλοί από τους 650 κατοίκους της Τσράντσα πηγαίνουν στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά, ως εποχιακοί εργάτες, η καλή γνώση των ελληνικών θα τούς διευκόλυνε σημαντικά» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοτάρχης της Τσράντσα Ιλίν Ντολαπτσίεφ.

«Γι’ αυτό- προσθέτει -απευθύναμε γραπτώς το αίτημά μας στον Πρόεδρο και στον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας αλλά στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.