Χρυσή Αυγή: Το άγνωστο παρασκήνιο των συλλήψεων της ηγετικής ομάδας το 2013 – ΒΙΝΤΕΟ

Το άγνωστο παρασκήνιο των συλλήψεων της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Όπως αποκαλύπτεται, η εντολή για τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και των μελών της τότε Κοινοβουλευτικής Ομάδας δόθηκε από το λόμπι ενός κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Βράδυ Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου 2013. Άρειος Πάγος. Εκεί βρίσκεται νυχθημερόν επί μία εβδομάδα ο αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που έκανε την έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σε τυχαία συνάντηση που είχε ο κ Βουρλιώτης με δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, είχε πει “παιδιά πηγαίνετε για ύπνο, δεν θα γίνει τίποτα”. Όμως, εκείνη την ώρα είχε σχεδόν υπογράψει το πόρισμά του που ζητούσε τη δίωξη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Λίγες ώρες αργότερα, ξημερώματα πλέον, στο ξενοδοχείο President, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον επικεφαλής της Αστυνομίας. Ο αστυνομικός του ζήτησε να μιλήσουν. Μετέβη στο ξενοδοχείο μαζί με τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής και του ζήτησαν κάτι μη σύνηθες. Να γράψει πάνω στο πόρισμα που διέτασσε τις συλλήψεις, ένα ένα τα ονόματα όσων θα συλληφθούν παρ’ ότι προέκυπτε ξεκάθαρα από το πόρισμα. Ο Βουρλιώτης πράγματι πήρε το στυλό και έγραψε τα ονόματα ένα ένα. Ήταν πέντε τα ξημερώματα στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Σχετικά με τις πληροφορίες ότι εκείνη την εποχή είχαν εντοπιστεί θύλακες συμπαθούντων της Χρυσής Αυγής εντός της Αστυνομίας, αναφέρεται ότι τις ημέρες πριν από τις συλλήψεις ο κ Βουρλιώτης είχε δώσει προφορική εντολή στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ εντοπίζοντας πως υπάρχουν συμπαθούντες εντός της Αστυνομίας προκειμένου να στεγανοποιήσουν την έρευνα. Δηλαδή, γνωρίζοντας ποιοι αστυνομικοί -κυρίως σε περιοχές όπως το Πέραμα και το Κερατσίνι- έχουν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ζήτησε να απομονωθούν ώστε να μην υπάρξει διαρροή για επικείμενες έρευνες ή ακόμη και για τις συλλήψεις.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ