Χωρίς παιδίατρο το Νοσοκομείο Σάμου – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Χωρίς παιδίατρο λειτουργεί στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου το Νοσοκομείο της Σάμου, καθώς η μοναδική παιδίατρος που υπηρετεί τη δομή απουσιάζει με άδεια από την Παρασκευή 12 Ιουλίου, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

“Οκτώ μήνες εργάζεται η παιδίατρος χωρίς διακοπή για ξεκούραση. Έχει ξεπεράσει τα όριά της, όπως χαρακτηριστικά μας είπε” σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ. Το Νοσοκομείο της Σάμου εκτιμάται ότι καλύπτει τις ανάγκες 30.000 μονίμων κατοίκων, 4.000 μεταναστών που διαμένουν στις προσφυγικές δομές καθώς και χιλιάδων επισκεπτών οι οποίοι επιλέγουν το νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ωστόσο, εδώ και οκτώ μήνες στο νοσοκομείο έχει μείνει μια παιδίατρος, η οποία εφημερεύει κάθε ημέρα, χωρίς να της χορηγούνται ρεπό και άδειες, καθώς δεν έχουν καλυφθεί οι άλλες τρεις οργανικές θέσεις παιδιάτρων στην Παιδιατρική Κλινική 9 κλινών.

“Από την περασμένη Παρασκευή 12/7/2019 το νοσοκομείο έμεινε χωρίς παιδίατρο παρότι νοσηλεύονται εννέα παιδάκια στην παιδιατρική κλινική και είναι απαραίτητη η υπηρεσία της στη μαιευτική κλινική (τοκετός) και στα χειρουργεία των παιδιών. Πήρε άδεια γιατί η μητέρα της νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας σε νοσοκομείο της Αττικής” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, που επανειλημμένως έχει αναδείξει το πρόβλημα, χωρίς όμως να έχει δοθεί λύση, όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ