Χίος: «Χρειαζόμαστε διασώστες για τα ασθενοφόρα» – Τι λέει στο enikos.gr ο δημοτικός σύμβουλος που κατέρρευσε

Ακόμη ένα περιστατικό με έλλειψη ασθενοφόρου σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Χίο.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μάρκος Σκούφαλος, ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο. Όμως όταν οι υπόλοιποι δημοτικού σύμβουλοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ενημερώθηκαν πως το μοναδικό ασθενοφόρο που υπήρχε στην βάρδια, βρισκόταν σε άλλο περιστατικό στο Πυργί και εν συνεχεία έπρεπε να πάει στο Θολοποτάμι. Τελικά ο κ. Σκούφαλος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο ενός δημοτικού συμβούλου στο νοσοκομείο Χίου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ υποβλήθηκε και στις απαραίτητες εξετάσεις.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο κ. Σκούφαλος ανέφερε πως «βρέθηκα αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα». Και συμπλήρωσε: «Από την μία τα μεγάλα λόγια με επενδυτικές βαθμίδες κτλ. και από την άλλη αυτό που έπαθα εγώ και μπορεί να πάθει ο καθένας. Διαχρονικά είτε με την μία κυβέρνηση είτε με την άλλη, δεν υπάρχουν στην Χίο ασθενοφόρα για να εξυπηρετούν 2 ή 3 περιστατικά ταυτόχρονα».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης εξήγησε πως το πρόβλημα που υπάρχει στο νησί δεν είναι η έλλειψη ασθενοφόρων, αλλά η απουσία διασωστών και οδηγών. «Ασθενοφόρα υπάρχουν. Το προσωπικό για να τα στελεχώσουν δεν υπάρχει. Χρειαζόμαστε διασώστες και οδηγούς» τόνισε.

Ο κ. Σκούφαλος βρίσκεται πλέον στο σπίτι του, καθώς πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. «Το παλεύουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ