Χειροπέδες σε 43χρονο για απάτες και βαριά σωματική βλάβη – Το κόλπο με τα αυτοκίνητα που «πωλούσε»

Χειροπέδες σε έναν 43χρονο Έλληνα, ο οποίος εξαπάτησε ανυποψίαστους πολίτες που προσπάθησαν να αγοράσουν αυτοκίνητα από την επιχείρησή του, έβαλαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο δράστης συνελήφθη το απόγευμα της 18ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για απάτες και για βαριά σωματική βλάβη και καταδικαστική απόφαση συνολικής ποινής φυλάκισης -2- ετών για απάτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 43χρονος μαζί με συνεργούς του, αναρτούσε αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου με αυτοκίνητα προς πώληση, το χρονικό διάστημα από το 2014 έως το 2020. Προηγουμένως είχε αλιεύσει φωτογραφίες από αυτοκίνητα που πωλούνταν σε ιστοσελίδες χωρών του εξωτερικού, τα διέθετε προς πώληση ως δικά του, έναντι χαμηλού τιμήματος, προσελκύοντας με αυτό τον τρόπο αγοραστές.

Ο 43χρονος, ως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εμπορίας αυτοκίνητων, έπειθε τους υποψήφιους πελάτες να του καταβάλουν χρηματικά ποσά, άλλοτε σε μετρητά, άλλοτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς για τη συναλλαγή, αλλά ποτέ δεν τους παρέδιδε τα οχήματα. Σημειώνεται ότι η επιχείρησή του από το 2014 και έπειτα δεν ήταν οικονομικά βιώσιμη.

Το παράνομο χρηματικό όφελος που αποκόμισε από την εγκληματική του δραστηριότητα εκτιμάται σε τουλάχιστον 230.000 ευρώ, ενώ ο αριθμός των υποθέσεων στις οποίες έχει εμπλακεί ανέρχεται τουλάχιστον σε 25.

Επιπλέον, ο 43χρονος κατηγορείται ότι είχε πυροβολήσει με καραμπίνα άλλον άνδρα, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα και το πρόσωπο, στην περιοχή της Μαλεσίνας τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ