Χειροπέδες σε 35χρονο για εννέα ένοπλες ληστείες στην Αττική – Πώς δρούσαν ο κακοποιός και ο συνεργός του

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 35χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για εννέα ένοπλες ληστείες σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και για την κλοπή μίας μοτοσικλέτας. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στις Αχαρνές, το μεσημέρι της 16ης Απριλίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 35χρονος και ένας ακόμη συνεργός του είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2020 και διέπρατταν ένοπλες ληστείες βενζινάδικα, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κολωνός, Άγιος Ιωάννης Ρέντη, Περιστέρι, Παλαιό Φάληρο, Νέος Κόσμος, Νέα Σμύρνη).

Η μεθοδολογία που ακολουθούσαν 

Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ένας εκ των δραστών περίμενε έξω από το κατάστημα-στόχο και ο δεύτερος, φορώντας κράνος μοτοσικλετιστή, εισέβαλε στο μαγαζί και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε τα χρήματα. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις ο δράστης που εισήλθε στο κατάστημα, κατευθύνθηκε στο χρηματοκιβώτιο του καταστήματος και αποπειράθηκε να το παραβιάσει με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων.

Σε άλλες περιπτώσεις, στα καταστήματα μετέβαινε μόνο ο ένας εκ των δραστών, ο οποίος καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ακινητοποιούσε με την απειλή πιστολιού τους υπαλλήλους, αφαιρώντας τα χρήματα από τα ταμεία.

Κατά τη διάρκεια των ληστειών οι δράστες επεδείκνυαν χαρακτηριστική ψυχραιμία. Χρησιμοποιούσαν δίκυκλες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού προκειμένου να προσεγγίσουν στα καταστήματα που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους, αλλά και για να διαφύγουν. Σε κάποιες ληστείες χρησιμοποίησαν κλεμμένη μηχανή και σε κάποιες άλλες μοτοσικλέτα, από την οποία είχαν αφαιρέσει την πινακίδα κυκλοφορίας.

Εκτός από το όπλο, οι δράστες φέρονται να είχαν προμηθευτεί κράνος μοτοσικλετιστή, καπέλο τύπου τζόκεϊ και κουκούλες τύπου full face, προκειμένου να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αλλά και γάντια προκειμένου να μην αφήνουν τα ίχνη τους.

Σε έρευνες που έγιναν σε κατοικία και οχήματα, που σχετίζονται με τον 35χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, μικροποσότητα κοκαΐνης και είδη ρουχισμού που χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις ληστειών και μία κλοπή μοτοσικλέτας.

Σε βάρος του 35χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ