Χειρόφρενο στα ταξί και πορεία στην Αθήνα – Η αντίδραση αυτοκινητιστή όταν εντόπισε απεργοσπάστη – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Ημέρα κινητοποιήσεων η σημερινή για τους οδηγούς ταξί, οι οποίοι έχουν τραβήξει χειρόφρενο αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι, ενώ οι αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, κατευθύνθηκαν από την λεωφόρο Αθηνών προς το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς το υπουργείο Μεταφορών, όπου επρόκειτο να καταθέσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Σε βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr διακρίνεται η πομπή των ταξί, που συμμετέχουν στην στάση εργασίας και την κινητοποίηση, να κινείται στην άνοδο της Β. Σοφίας. Οι αυτοκινητιστές εντοπίζουν, ωστόσο, ένα άλλο ταξί να κατεβαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ένας άνδρας κατευθύνεται προς το μέρος του απεργοσπάστη συναδέλφου του και βγάζει το καπέλο από το ταξί του, ώστε να μην μπορεί να εργαστεί, έως ότου λήξει η στάση εργασίας. Τις σκηνές παρακολουθούν οι άλλοι οδηγοί που κινούνται στον κεντρικό δρόμο και κάποιοι καταγράφουν με τα κινητά τους.

Δείτε το βίντεο:

Ο ΣΑΤΑ θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του τις επόμενες ημέρες. Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου το Σωματείο έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο,  κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «έχει προγραμματιστεί για να υπαλληλοποιήσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Με οριζόντια μέτρα τσουβαλιάζουν 750.000 εργαζόμενους, θεωρώντας τους εκ προοιμίου φοροφυγάδες». Ο ΣΑΤΑ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «ντροπή» και καλεί όλους τους ταξιτζήδες «σε έναν αγώνα δίχως αύριο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ