Χάρτης ECDC: “Πράσινη” η Ελλάδα για τρίτη εβδομάδα στον δείκτη θετικότητας

“Πράσινη” για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα είναι η Ελλάδα, σε ό,τι αφορά στον δείκτη θετικότητας, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο εβδομαδιαίο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Η χώρα μας έχει χρωματιστεί με βαθύ πράσινο αναφορικά με τα τεστ, καθώς διενεργεί πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Συγκεκριμένα, στον χάρτη που ανανεώνεται κάθε Πέμπτη από το ECDC και βασίζεται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη-μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy) έως την Τρίτη, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το 4% στον δείκτη θετικότητας.

Σύμφωνα με το ECDC, πράσινο χρώμα έχουν οι χώρες εάν το ποσοστό ειδοποίησης 14 ημερών είναι χαμηλότερο από 25 περιπτώσεις ανά 100.000 και το ποσοστό θετικότητας δοκιμής κάτω από 4%.

Σε ό,τι αφορά στον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας των τελευταίων 14 ημερών, η Ελλάδα βρίσκεται στο “κόκκινο”, με εξαίρεση ένα τμήμα της Πελοποννήσου και τα νησιά, που βρίσκονται στο “πορτοκαλί”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ