Χαρδαλιάς: Παρατείνεται έως τις 13 Αυγούστου η απαγόρευση εισόδου σε δάση – Τι είπε για την κατάσταση στην Εύβοια

«Στην Εύβοια ο αγώνας συνεχίζεται αμείωτος, με την ίδια αυταπάρνηση όλων των δυνάμεων μας», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την παράταση της ΠΝΠ για την απαγόρευση μετακινήσεων σε δάση και άλση.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «το βράδυ που έχουμε μπροστά μας, θα είναι δύσκολο» διαβεβαιώνοντας, ωστόσο ότι ότι τόσο το πυροσβεστικό σώμα όσο και οι ένοπλες δυνάμεις, το λιμενικό σώμα και η ΕΛ.ΑΣ. καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες απέναντι στα πολλαπλά μέτωπα για να διαφυλάξουν τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Εν συνεχεία υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις που επιχειρούν, έχουν ενισχυθεί σημαντικά, ενώ σε ό,τι αφορά την εικόνα στην Αττική, είπε ότι «συνεχώς βελτιώνεται» και παραμένει σε ολονύκτια επιτήρηση.

Πρόσθεσε δε ότι οι νέες πυρκαγιές στην Κρήτη και στην Ζάκυνθο ελέγχτηκαν γρήγορα και είναι σε ύφεση.

Ταυτόχρονα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση στην ΠΝΠ που τέθηκε σε ισχύ στις 6 Αυγούστου, έως την ερχόμενη Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Έτσι μέχρι την Παρασκευή, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως., π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης. Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ