Χαρδαλιάς: Μέτρα όπου «ξεφύγει» ο κορονοϊός – Τι είπε για Μύκονο και Ίο

Με τοπικά μέτρα τύπου Μυκόνου σε νησιά με νέες συρροές του ιού, προειδοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα καθώς ο ιός είναι ανάμεσά μας και το ιικό φορτίο παρουσιάζει αυξητική τάση. Επιπλέον για ακόμη μία φορά ξεκαθάρισε ότι το τείχος ανοσίας θα επιτευχθεί μέσα από τους εμβολιασμούς.

Όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει πρόθεση να στοχοποιηθούν περιοχές ωστόσο σε κάποια νησιά η κατάσταση έχει ξεφύγει. “Ειδικά στην Ίο η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ωστόσο πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους ελέγχους και όχι να λάβει περιοριστικά μέτρα. «Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο ιός καλπάζει», είπε, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση επιχειρηματία της Ίου πως η κατάσταση είναι καλή και όλοι εμβολιασμένοι.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες εφαρμόζουν τα μέτρα, αλλά οι λίγοι που δεν τα εφαρμόζουν κάνουν τη διαφορά.

Σχετικά με την Μύκονο σχολίασε ότι άνοιξε ξανά έπειτα από 8 ημέρες καθώς οι νέες συρροές σταμάτησαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξανακλείσει αν χρειαστεί, μια εξέλιξη που απεύχεται η πολιτεία. Αναφερόμενος στην αστυνόμευση ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός σε κάθε μπαρ και κλαμπ 24 ώρες το 24ωρο.

“Δεν θέλουμε να πάρουμε κανένα μέτρο, δεν στοχοποιούμε τα νησιά. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή. Όταν δούμε ότι υπάρχει τέτοια έξαρση που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, προφανώς πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο είναι η προφύλαξη αυτών των ανθρώπων και προφανώς θα πάρουμε μέτρα” τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ