Χαρδαλιάς: Διακόπτουμε τις πτήσεις από τη Βαρκελώνη και την ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας

Έως τις 15 Σεπτεμβρίου παρατείνονται ο δειγματοληπτικός έλεγχος εισερχομένων από το εξωτερικό, καθώς και περιορισμοί εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών. Αυτό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Επίσης παρατείνονται οι περιορισμοί συνδέσεων (οδικών, ακτοπλοϊκών και αεροπορικών) με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ παρατείνεται επίσης η ισχύς των προϋποθέσεων εισόδου από τα χερσαία σύνορα. Συνεχίζουν να ισχύουν επίσης τα ειδικά μέτρα για την είσοδο στην επικράτεια μόνιμων κατοίκων Ισραήλ.

Επίσης, παρατείνεται έως τις 19 Σεπτεμβρίου η επιβολή προληπτικών ελέγχων , αρνητικό τεστ πριν την άφιξη στη χώρα, για όσους έρχονται με πτήσεις από Σουηδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, ΗΑΕ, Μάλτα, Αλβανία, Β. Μακεδονία και Ισπανία. Αντίθετα, αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικό τεστ των ταξιδιωτών από Ολλανδία λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη διακοπή των πτήσεων από τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου από τη Βαρκελώνη και την ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας, μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ