Χαρδαλιάς: Από τα τέσσερα μέτωπα, το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα ενεργό

Ένα ενεργό μέτωπο φωτιάς, βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη, όπως γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στις δηλώσεις που έκανε από το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», μετά και τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό.

“Ήταν άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα, η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα και στα τέσσερα μέτωπα έφερε καρπούς. Από τα τέσσερα μέτωπα το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα ενεργό, τα υπόλοιπα είναι σε ύφεση”, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, “υπάρχει ακόμη δουλειά να κάνουμε μέσα στο πεδίο, μέσα στις ρεματιές και νομίζω ότι οι άνδρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προχωρήσαμε σε επιπλέον απομακρύνσεις και εκκενώσεις. Το θερμικό φορτίο ήταν μεγάλο, μας βοήθησε το γεγονός ότι οι άνεμοι είχαν πέσει, υπήρχε σχετική άπνοια, είχε ανέβει η υγρασία και με τη δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα νομίζω ότι καταφέραμε και μειώσαμε τα μέτωπα. Γι’ αυτό και πλέον τα εναέρια έχουν μία συγκεκριμένη αποστολή, να κλείσουν τα μέτωπα αυτά ώστε να πάμε σε μία τουλάχιστον οριοθέτηση της κατάστασης”, συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ