Χαλάρωση μέτρων εισηγείται η Επιτροπή – Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση χωρίς παράταση του ωραρίου

μέτρα στήριξης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με αντικείμενο την παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν έως τις 30/1.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να εισηγηθεί την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση-διασκέδαση, μόνο με καθήμενους και χωρίς απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας. Επίσης η Επιτροπή φέρεται να είναι θετική στην αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα.

Για το εάν θα παραταθούν τα υφιστάμενα μέτρα για τον κορονοϊό στην εστίαση για κάποιο διάστημα ή εάν  θα ξεκινήσει  η χαλάρωση αυτών από Δευτέρα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος , Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών  .

Θα συνεδριάσει σήμερα η Επιτροπή  για τα μέτρα για τον κορονοϊό , απάντησε και σημείωσε ότι “λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και τα επιδημιολογικά θα πάρει τις  αποφάσεις της βλέποντας και τι αντίστοιχο πράττουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη, οι οποίες η μία μετά την άλλη προχωρούν σε μια χαλάρωση των περιορισμών που είχαν επιβάλλει”.

Ωστόσο, είπε  ότι ” σε κάθε περίπτωση περιμένουμε της εισηγήσεις της Επιτροπής”.

Exit mobile version