Bullying στα σχολεία: «Πώς ο γιος μου από θύμα έγινε θύτης» – Συγκλονίζει η μαρτυρία πατέρα

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός πατέρα ο οποίος περιγράφει πώς το παιδί του μετατράπηκε από θύμα bullying σε δράστη στο σχολείο. Ο ίδιος είπε ότι ο γιος του είχε δεχτεί bullying και στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο και περιγράφηκε πώς «χάθηκε το μέτρο και τα όρια» και πέρασε στην… απέναντι πλευρά.

Ο πατέρας μιλώντας στο OPEN τόνισε ότι ο γιος του «ήταν ένα παιδί μικρό, μικροκαμωμένο με γυαλάκια και εύθραυστο. Από το Δημοτικό είχαμε αντιμετωπίσει τη σκληρότητα των παιδιών που λέμε ότι υπάρχει στο σχολείο. Όλοι οι γονείς το έχουν αντιμετωπίσει. Τα παιδιά είναι σκληρά το ξέρουμε. Διάφορες κοροϊδίες, σπρωξίματα. Είχε δεχτεί ο γιος μου bullying και στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο. Από το λεκτικό bullying συνέχεια με το «γυαλάκια, κοντούλη, χαζέ», φτάναμε και στο σωματικό».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «από το Γυμνάσιο και μετά βρέθηκαν και κάποια παιδιά μεγαλύτερα από τη γειτονιά που τον προστάτευαν. Δηλ. έλεγαν στα άλλα παιδιά «μην τον πειράξεις αυτόν, είναι δικός μου». Έχουμε φτάσει και σε αυτό το σημείο στα σχολεία».

Πρόσθεσε ότι «έχασε και ο γιος μου το μέτρο και τα όρια, χωρίς εμείς να προλάβουμε να κάνουμε τίποτα. Δεν το είχαμε δει. Το θέμα είναι ότι πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο και μετά στο Λύκειο βλέπουμε ότι τα παιδιά αυτά αναγκάζονται να ενταχθούν σε κάποιες παρέες και να φερθούν ανάλογα. Και με τα ερεθίσματα που έχουν τη σημερινή εποχή, από τηλέφωνα ή από παρέες, οτιδήποτε, χάνουν το μέτρο».

«Η αλήθεια είναι ότι χάσαμε το έδαφος. Ο γιος μας χάθηκε και δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε. Δεν το περιμέναμε».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ