Μπουτάρης: Υπέρ των εργαζομένων ο δήμος

Μπουτάρης: Υπέρ των εργαζομένων ο δήμος

 

Πρόθεση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι να στηρίξει τους εργαζόμενους, δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον προϋπολογισμό του 2014, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την πρόσφατη απόφαση (στις 11 Νοεμβρίου) του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας για τους 600 συμβασιούχους του δήμου στον τομέα καθαριότητας.

Ο δήμος αναμένει την επίδοση της απόφασης, τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή ενδυναμώνει προηγούμενη απόφαση (σ.σ. οι αποφάσεις που είχαν εκδοθεί το καλοκαίρι με τα ασφαλιστικά μέτρα και βρίσκονταν όλο αυτό το διάστημα σε ισχύ, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν στην εργασία τους).

Υπογράμμισε δε ότι οι εργαζόμενοι δεν απομακρύνονται από τη θέση τους.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας (τμήμα εργατικών διαφορών), με την απόφαση που εξέδωσε, (αριθμός 2844/2013) δικαιώνει τους απολυμένους εργαζόμενους, θεωρώντας ότι πράγματι οι αλλεπάλληλες ανανεώσεις συμβάσεών τους ουσιαστικά καταδεικνύουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν όρισε να γίνει άμεσα εκτελεστή η απόφασή του, γεγονός που σημαίνει ότι, αν και αναγνωρίζεται το δίκιο των συμβασιούχων, δεν υποχρεώνεται ο εργ��δότης τους να τους επαναπροσλάβει.

Η υπόθεση αφορά 600 απολυμένους εργαζόμενους με συμβάσεις έργου στο δήμο Θεσσαλονίκης, που, κατά παρέκταση αρμοδιότητας, κατόπιν συμφωνίας των δύο πλευρών, προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο Αθήνας, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους, με βασικό επιχείρημα ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ