Διακοπή ρεύματος: Μεγάλη έκρηξη στον σταθμό υψηλής τάσης Ασπροπύργου – Επανήλθε το ρεύμα σε Αττική και Πελοπόννησο – ΒΙΝΤΕΟ

Γενικό μπλακ άουτ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περιοχές που επηρεάστηκαν ήταν του κέντρου της Αθήνας, του Πειραιά, των Δυτικών προαστίων καθώς και περιοχές των νομών Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας Μεσσηνίας και Αρκαδίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναγνώστες του enikos.gr χωρίς ρεύμα έμειναν το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Παλαιό Φάληρο, το Ίλιον, η Πετρούπολη, η Καλλιθέα, η Νίκαια, το Αιγάλεω, το Κερατσίνι, το Χαϊδάρι, η Νέα Σμύρνη, η Σαλαμίνα, τα Μέγαρα, το Θησείο. Επίσης, σύμφωνα με αναφορές στο σκοτάδι είναι Σπέτσες και Πόρος.

Η διακοπή ρεύματος οφείλεται σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου στα νεόκτιστα Ασπροπύργου. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής – 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες – βρίσκονται και επιχειρούν στο σημείο ενώ τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ αποκατέστησαν την ηλεκτροδότησης τα ξημερώματα Δευτέρας. Η φωτιά προκλήθηκε έπειτα από έκρηξη σε μετασχηματιστές από βραχυκύκλωμα, όπως ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης είναι αυτήν την ώρα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου όπου εκδηλώθηκε νωρίτερα η πυρκαγιά.

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά:

Την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που υπέστησαν τις συνέπειες από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα: Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται ασταμάτητα προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις στις περιοχές που επηρεάστηκαν, αναφέρει ο Διαχειριστής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ