Μπαλάσκας στον Realfm 97,8: Δεν είναι βεντέτα για εμάς ο Ρουβίκωνας, είναι δουλειά

Απάντηση μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας στην αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας με αφορμή την ανάρτηση ότι “ο συνδικαλιστής αστυνομικός έχει χάσει την ψυχραιμία του”.

«Ο Ρουβίκωνας κάνει πολλά πράγματα σωστά και ένα πράγμα λάθος. Όπως όλα αυτά τα πλημμεληματάκια που κάνει για να μπορεί να είναι στη δημοσιότητα και να παίζει το όνομά του. Το να ανοίγει προσωπικές αντιπαραθέσεις με αστυνομικούς δεν συμφέρει και τον ίδιο. Δεν είναι βεντέτα για εμάς ο Ρουβίκωνας, είναι δουλειά. Δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση, το κάνει πάλι για να βγει στη γραμμή της δημοσιότητας», δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Παράλληλα, με αφορμή την χθεσινή επίθεση που δέχθηκαν τρεις αστυνομικοί στο Εφετείο Αθηνών από αναρχικούς , ο κ. Μπαλάσκας τόνισε: «Φοβάμαι ποια θα είναι η τελευταία σταγόνα η οποία θα ξεχειλίσει το ποτήρι. Ελπίζω να μην είναι κάποιος θάνατος, να μην είναι κάποιο τραγικό γεγονός για τους συναδέλφους μας. Όλοι γνωρίζουν ότι η ψυχολογία των αστυνομικών δεν είναι στο καλύτερο σημείο, είμαστε στο Ναδίρ. Έχουμε αρχίσει να παρακαλάμε την πολιτική ηγεσία και να λέμε ”κάντε κάτι”. Βλέπουμε πλέον μία διαφορετική αντιμετώπιση. Μας επιτίθενται απρόκλητα, αρχίζουμε να τρώμε ξύλο μέσα στα δικαστήρια που είναι ένας από τους καλύτερους φυλασσόμενους χώρους, μας σπάνε τα περιπολικά, μας ζητούν ταυτότητα και είναι επαναλαμβανόμενα. Σε λίγο θα μας κάνουν face control. Ήταν 60 αναρχικοί με τρεις αστυνομικούς. Περιμένουμε τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, είναι πολύ επικίνδυνο το κλίμα».

Επίσης, ο κ. Μπαλάσκας κατήγγειλε ότι “η διμοιρία δεν έκανε τίποτα, δεν πήραν την εντολή από τον επικεφαλής να γίνουν συλλήψεις. Συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι έπαιρνε εντολές να μην κάνει τίποτα”.

Τέλος, με αφορμή τις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα για μέτρα αυτοπροστασίας, ο κ. Μπαλάσκας σχολίασε: «Θα θέλαμε μία διευκρινιστική δήλωση της κυρίας υπουργού να δούμε τι εννοεί. Είναι αντίφαση. Είναι σοβαρό θέμα να βγαίνει η υπουργός και λέει να έχετε από μόνοι σας αυτοπροστασία. Τι μπορεί να εννοεί; Να φύγουμε, να τρέξουμε, να το σκάσουμε, να μην πάμε να καταθέσουμε, να βγάλουμε όπλο; Δεν μπορώ να το καταλάβω, δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη». Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ