Μπακογιάννης: Ο δήμος Αθηναίων καταρτίζει σχέδιο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης νέας προσφυγικής κρίσης

Ο δήμος Αθηναίων «πρέπει να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια» αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος και να είναι «στην πρώτη γραμμή», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ανακοινώνοντας ότι ο δήμος καταρτίζει και θα παρουσιάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μία ολοκληρωμένη πρόταση συγκρότησης μηχανισμού για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης νέας προσφυγικής κρίσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε πως «δεν τιμά κανένα» η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και επείγει ο απεγκλωβισμός και η μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα «στη βάση της αναλογικότητας».

Στο θέμα αυτό είπε, «είναι πολύ εύκολο να διχαστούμε, να πολωθούμε, ο καθένας να εκφράσει τις ιδεοληπτικές ή ιδεολογικές του ανησυχίες». Όμως «πάνω απ’ όλα», πρόσθεσε, «έχει να κάνει με το σεβασμό στον άνθρωπο, την αλληλεγγύη, όλα αυτά που διαχρονικά εκφράζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και ταυτίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό της Αθήνας», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.