Μπακογιάννης: Είμαστε περήφανοι που ξεκινά ο “Μεγάλος Περίπατος” της Αθήνας – ΒΙΝΤΕΟ

Από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και την Ηρώδου Αττικού ξεκινά σήμερα πιλοτικά ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας και δημιουργούνται οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα.

“Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι γιατί σήμερα ξεκινά ο ‘Μεγάλος Περίπατος’ της Αθήνας. Ξεκινά από τη Βασιλίσσης Όλγας και την οδό Ηρώδου Αττικού, σε μερικές ημέρες συνεχίζουμε με την Πανεπιστημίου και με το Σύνταγμα και μετά σε τρίτη φάση θα πάμε στο τρίγωνο, δηλαδή στην Αθηνάς και την Ερμού”, δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, καθώς σήμερα ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του έργου.

“Το κέντρο δεν κλείνει, αντίθετα το κέντρο ανοίγει και η προσπάθεια μας είναι να βρούμε μια νέα ισορροπία, ανάμεσα στον οδηγό, στον επιβάτη, στον πεζό και στον ποδηλάτη, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης και σημείωσε:

“Δικαιώματα πρόσβασης έχουν μεταξύ των άλλων, όχι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και τα ταξί, όσοι θέλουν να πάνε στα πάρκινγκ του κέντρου, τα αυτοκίνητα των ατόμων ΑΜΕΑ και όσα άλλα χρειάζεται για να μπορέσει η ζωή να συνεχίσει απρόσκοπτα”.

Σχετικά με τον ποδηλατόδρομο ο δήμαρχος Αθηναίων είπε πως θα αξιοποιηθούν οι γραμμές του τραμ και προσωρινά θα συνδεθεί το Καλλιμάρμαρο με την Ομόνοια και σημείωσε πως “η Βασιλίσσης Όλγας θα είναι έτοιμη μέσα στο Σάββατο και θα συνεχίσουμε με την Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα και αργότερα θα πάμε στην Αθηνάς και την Ερμού”.

“Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες για δύο λόγους. Πρώτον γιατί αυξάνουμε τις λωρίδες των λεωφορείων και δεύτερον γιατί θα έχουν το περιθώριο τα ίδια να κινούνται πιο γρήγορα. Άρα τα ίδια οχήματα θα μπορούν να κάνουν περισσότερες διαδρομές και να μεταφέρουν περισσότερο κόσμο με ασφάλεια λόγω του κορονοϊού ώστε να μην έχουμε συνωστισμό”, ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε:

“Η καινοτομία αυτού του έργου είναι ότι είναι ζωντανό, είναι ένα έργο πιλοτικό. Είναι ένα έργο το οποίο το περπατάμε όλοι μαζί και το διαβουλευόμαστε στην πράξη, αυτός είναι και ο χαρακτήρας του έργου. Προφανώς στο DNA του έργου είναι η δυνατότητα που έχουμε να το προσαρμόσουμε και να το βελτιώσουμε. Η κυκλοφοριακή επιβάρυνση η οποία αναμένεται δεν θα είναι μεγάλη. Όλοι ξέρουμε ότι για μερικές ημέρες μέχρι να ξαναβρούμε την ισορροπία μας μπορεί να υπάρχει μία δυσκολία μόνο και μόνο επειδή όλοι θα χρειαστεί λίγο να αλλάξουμε τις συνήθειες μας για αυτό εγώ θέλω να παρακαλέσω για την ανοχή των Αθηναίων”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ