Αθώοι οι τέσσερις κατηγορούμενοι για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στην Πιερία – “Η υπόθεση ενορχηστρώθηκε από τη μητέρα” είπε η εισαγγελέας

Ομόφωνα αθώοι κηρύχθηκαν τέσσερις άνδρες, που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης, σε περιοχή της Πιερίας. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από τακτικούς και λαϊκούς δικαστές, υιοθέτησε την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία έκανε λόγο για αβάσιμη καταγγελία και για υπόθεση που «ενορχηστρώθηκε» από τη μητέρα για προσωπικούς λόγους.

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές, έπειτα από καταγγελία της ανήλικης και της μητέρας της. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και ο πατέρας του κοριτσιού και σύζυγος της μητέρας.

Είναι ενδεικτικό, πως εκφωνώντας την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη από τους κατηγορούμενους και τους συγγενείς τους «για την ταλαιπωρία που υπέστησαν» όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σημειώνεται πως οι τέσσερις αθωωθέντες -συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μεταξύ τους- είχαν προφυλακιστεί μετά την απολογία τους, πέρυσι τον Μάρτιο, συμπληρώνοντας 17 μήνες εγκλεισμού. Μετά την παμψηφεί αθωωτική απόφαση, προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας αποζημιώσεις για όσο καιρό παρέμειναν προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές.

Στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι τα όσα καταγγέλθηκαν εις βάρος τους ήταν ψευδή, κάνοντας λόγο για «μυθεύματα». Η αποδεικτική διαδικασία έφερε στην επιφάνεια προβλήματα που αντιμετώπιζαν στον έγγαμο βίο τους οι γονείς της ανήλικης. Το ηλικίας 17 ετών, σήμερα, κορίτσι, είχε καταγγείλει επίσης ότι έπεσε θύμα του επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα», ενώ την περίοδο του εγκλεισμού των κατηγορουμένων κατήγγειλε τους ίδιους ως δράστες υποτιθέμενων ανθρωποκτονιών με θύματα αλλοδαπές γυναίκες.

Η τελευταία καταγγελία, μάλιστα, προκάλεσε αστυνομικές έρευνες σε χωράφια που η ανήλικη υπέδειξε ότι δήθεν ετάφησαν τα θύματα, αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι επιλήψιμο και έτσι η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ