Αθήνα: Ένταση και χημικά στην πορεία των εργαζομένων στους δήμους

Στιγμές έντασης επικράτησαν στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι οποίοι απεργούν σήμερα διεκδικώντας την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ και κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών. Όταν οι διαδηλωτές ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός έχει αποχωρήσει, η πορεία κατευθύνθηκε προς το Κολωνάκι. Εκεί, επικράτησε ένταση με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν και έκαναν χρήση χημικών, ώστε να τους εμποδίσουν.

Μετά την ένταση που επικράτησε οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κινηθούν με πορεία προς τη Βουλή, όπου θα απαιτήσουν να συναντηθούν με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε σχετική ανακοίνωση για την σημερινή 24ωρη απεργία, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:

«Διεκδικούμε:
1. Να καταργηθεί τώρα η υποχρέωση εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων.
2. Την μονιμοποίηση των Εργαζομένων-Συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
3. Να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη σε Δημοτικά Συμβούλια και Αιρετούς που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των Δημοτών που τους εξέλεξαν!!!
4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ