Αστυνομικοί καταγγέλλουν…

Αστυνομικοί καταγγέλλουν…

Σοβαρές καταγγελίες από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Οι αστυνομικοί της Φωκίδας, αλλά και της Ευρυτανίας αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά σε άλλους νομούς, κάτω από δύσκολες συνθήκες, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις υπηρεσίες τους, για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους, σύμφωνα με την καταγγελία.

Διαβάστε την καταγγελία που έστειλαν οι αστυνομικοί με θέμα: ‹‹Αφαίμαξη των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όμορους Νομούς – Υπερεργασία και υπερκαταπόνηση του αστυνομικού προσωπικού – Προκληθείσα δαπάνη σε βάρος του Δημοσίου››.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, έχουν εξελιχθεί σε καθημερινό φαινόμενο.

Τις δύο (2) τελευταίες εβδομάδες, συγκροτείται σε καθημερινή σχεδόν βάση η Διμοιρία Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας προκειμένου μεταβεί και ενισχύσει τις όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις, αν και δεν υπάρχει κάποια κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που να απαιτεί την παρουσία της Δ.Υ. σε αυτές, πάρα μόνο χρησιμοποιείται προληπτικά.

Θα θέλαμε λοιπόν, για πολλοστή φορά να επισημάνουμε τα κάτωθι:

1.-Στην εδαφική αρμοδιότητα της Α.Δ. Φωκίδας υπάγονται οι φυλακές Μαλανδρίνου και οι φυλακές Άμφισσας, όπου καθημερινά γίνονται μεταγωγές πολλών και ιδιαίτερα επικίνδυνων κρατουμένων από και προς αυτές, με συνέπεια να είναι απολύτως αναγκαία η στελέχωση αυτών με τον προβλεπόμενο αριθμό Αστυνομικών.

2.-Η υπάρχουσα δύναμη της Α.Δ. Φωκίδας υπολείπεται σχεδόν σαράντα (40) Αστυνομικών υπαλλήλων της προβλεπόμενης οργανικής.

3.-Το οδικό δίκτυο του Νομού είναι κυρίως ορεινό και πεπαλαιωμένο, με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα η μετάβαση των συναδέλφων σε τυχόν απομακρυσμένο περιστατικό.

4.-Σε εβδομαδιαία βάση και κάποιες φορές και δύο φορές την εβδομάδα, διατίθεται μεγάλος αριθμός αστυνομικών για τη λήψη μέτρων τάξης κατά τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων, που λαμβάνουν χώρα είτε στην Άμφισσα είτε στους όμορους νομούς.

5.-Οι αστυνομικοί που απαρτίζουν την Δ.Υ. και μεταβαίνουν καθημερινά στις όμορες Διευθύνσεις δικαιούνται μέχρι τέσσερις (4) εκτός έδρας αποζημιώσεις και σχεδόν όλοι τις έχουν υπερκαλύψει και σε συνδυασμό την ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα, είναι υποχρεωμένοι να σπαταλάνε σημαντικά χρηματικά ποσά από την πενιχρή αμοιβή τους, για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες (σίτιση), μιας και περνούν το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας μακριά από τα σπίτια τους.

Επιπλέον, ο χρόνος που απαιτείται για την μετάβαση και την επιστροφή στην έδρα της Α.Δ. Φωκίδας, ξεπερνά πολλές φορές τις δέκα και δώδεκα ώρες ημερησίως, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση ωρών απλήρωτης, όπως πάντα υπερεργασίας, που αφού δεν πληρώνεται, τουλάχιστον να υπολογίζεται σωστά και να αφαιρείται από τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας.

Καταγγέλλουμε επίσης ότι, για τη μετακίνηση της Δ.Υ. δυστυχώς και παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, χρησιμοποιείται ακόμη λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού, που έχει βαφτιστεί Διμοιρίας, δεν παρέχει καμία ασφάλειά στο μετακινούμενο προσωπικό και δυσκολεύει αυτό τόσο κατά τη διάρκεια της παραμονής του μέσα σε αυτό όσο και κατά τη διάρκεια της κίνησής του(στενά καθίσματα, μη αλεξίσφαιρα τζάμια, μη τοποθέτηση πλέγματος περιμετρικά των τζαμιών, τεράστια δυσκολία κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση του προσωπικού όταν φέρει τον εξοπλισμό του).

Κατόπιν των ανωτέρω, εύκολα λοιπόν κανείς συμπεραίνει τα εξής:

Η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας είναι μια διεύθυνση με μεγάλες και αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, οι οποίες καλύπτονται από ελάχιστους Αστυνομικούς, μιας και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού χρησιμοποιείται για τις μεταγωγές των κρατουμένων και για τη λήψη μέτρων τάξης.

Οι συνάδελφοί μας, εξαθλιωμένοι οικονομικά και ταλαιπωρημένοι σωματικά από τις συνεχείς μετακινήσεις, αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και δεν μπορούν να κάνουν κανένα οικογενειακό προγραμματισμό.

Είναι σαφές πλέον ότι, το ελάχιστο προσωπικό που απομένει, παρόλο τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει, δεν μπορεί να εμπεδώσει κανένα αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες της Φωκίδας σε καμία περίπτωση και όχι με δική του ευθύνη.

Κλείνοντας, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας προς κάθε κατεύθυνση και προτείνουμε:

1ον. Τη λήψη μέτρων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις των όμορων νομών, αποκλειστικά με ιδίες δυνάμεις και σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, τουλάχιστον, τη λήψη μιας ελάχιστης διοικητικής μέριμνας για το αστυνομικό προσωπικό που θα συνεχίσει να απασχολείται σε αυτές.

2ον. Την έκδοση διαταγής που θα προβλέπει την πληρωμή όλων των ημερών που απασχολούνται εκτός έδρας οι συνάδελφοι, καθ΄ υπέρβαση του προβλεπομένου ορίου, καθώς επίσης και την αφαίρεση των ωρών υπερεργασίας από το εμπλεκόμενο αστυνομικό προσωπικό.

3ον. Την άμεση διάθεση σε μόνιμη βάση στην Α.Δ. Φωκίδας, ενός λεωφορείου κατάλληλου, που θα παρέχει πρωτίστως ασφάλεια και άνεση χώρου για τους επιβαίνοντες συναδέλφους.

4ον. Την αναγραφή του κόστους με το οποίο επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο από τις ανωτέρω μετακινήσεις σε κάθε διαταγή που ορίζει αυτές, όπως επανειλημμένως έχει ζητήσει η ομοσπονδία μας.

Επιπλέον, μετά το πέρας των κινητοποιήσεων θεωρούμε αυτονόητη την έκδοση διαταγής από το Αρχηγείο που θα χορηγεί επιπλέον ημερήσιες αναπαύσεις στο απασχολούμενο σε αυτές προσωπικό.

Πηγή: lamiareport.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ