AstraZeneca: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών – Τι συζητήθηκε

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών που έγινε μετά τα περιστατικά θρομβώσεων που παρουσιάστηκαν σε Κρήτη και Μυτιλήνη ανοίγοντας εκ νέου τη συζήτηση γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca. Όπως μετέδωσε το Mega, η Επιτροπή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καταλήγει σε αλλαγή των ορίων ηλικίας με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Από κει και πέρα, θα δοθεί μία οδηγία ότι όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση και δεν έχουν εμφανίσει κανένα πρόβλημα, καμία παρενέργεια όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, θα προχωρήσουν κανονικά στη 2η δόση. Εάν, όμως, έχει υπάρξει παρενέργεια, δεν θα γίνει ο εμβολιασμός. Ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό που προκύπτει, είναι τι θα γίνει με τους πολίτες που έχουν εμφανίσει παρενέργειες και τι ακριβώς θα γίνει με τα όρια ηλικίας. Και όπως προκύπτει τα όρια δεν θα αφορούν μόνο γυναίκες, θα αφορά όλους.

Έτσι φαίνεται πως από τη στιγμή που υπάρχει επάρκεια εμβολίων, θα υπάρξει μία σύσταση, μία αλλαγή όπου θα κάνουν άλλα εμβόλια όλοι, άνδρες και γυναίκες. Στην ουσία, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Mega, με έναν πλάγιο τρόπο «θα πετάξουμε το AstraZeneca». Και αυτό θα γίνει πιθανώς μέσω της πλατφόρμας.

Περισσότερες διευκρινίσεις, βέβαια, θα δοθούν στην απογευματινή ενημέρωση του υπ. Υγείας, όπου θα συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, μαζί με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ