Αστραφτερό χαμόγελο με σοκολάτα και τυρί το πρωί

Αστραφτερό χαμόγελο με σοκολάτα και τυρί το πρωί

Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να αυξάνουν τη λευκότητα των δοντιών – και η καλύτερη ώρα για να τα τρώμε είναι το πρωί, ισχυρίζεται ένας διάσημος Αμερικανός οδοντίατρος. Όπως είπε στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» ο δρ Χάρλοντ Κατζ, ιδρυτής της αλυσίδας κλινικών The California Breath Clinics, η μαύρη σοκολάτα, το πράσινο τσάι, οι φράουλες και το τυρί μπορούν να βοηθήσουν τη λευκότητα των δοντιών.

Άλλα τρόφιμα που ασκούν παρόμοια δράση είναι οι ξηροί καρποί, τα μήλα και τα αχλάδια.

Για καλύτερα αποτελέσματα, τα τρόφιμα αυτά πρέπει να καταναλώνονται πρωί-πρωί, για να εξουδετερώνουν τις βακτηριακές αποικίες που έχουν συσσωρευτεί τη νύχτα στα δόντια και ευθύνονται για την βακτηριακή πλάκα, υποστηρίζει.

Η σοκολάτα περιέχει θειοβρομίνη – μία ουσία που παίζει ρόλο στη σκλήρυνση της αδαμαντίνης ουσιών των δοντιών. Η αδαμαντίνη είναι η εξωτερική στοιβάδα τους και ο δρ Κατζ λέει πως όσο πιο σκληρή είναι, τόσο πιο δύσκολο είναι να αποχρωματιστούν τα δόντια.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ