Αρχή σχολικής χρονιάς: 6 “κουβέντες” που πρέπει να κάνεις με το δάσκαλο

Αρχή σχολικής χρονιάς: 6 “κουβέντες” που πρέπει να κάνεις με το δάσκαλο

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές του σχολείου είναι οι ειδικοί για την εκπαίδευση των παιδιών και των εφήβων, αυτοί που στα χέρια τους βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η παιδεία τους και η προετοιμασία τους για το μέλλον.

Ωστόσο, κανένας δε γνωρίζει περισσότερα για ένα παιδί απο τον ίδιο το γονέα του. Οι μαθητές αποδίδουν και λειτουργούν καλύτερα  σε όλα τα επίπεδα όταν  γονείς  και εκπαιδευτικοί δρουν μαζί, σαν συνεργάτες. Σε κάποιες περιπτώσεις, σ’ αυτή τη συνεργασία συμμετέχουν επίσης οι γιατροί και/ή οι ειδικοί ψυχικής υγείας.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι μια νέα ευκαιρία για να αρχίσει ο διάλογος γονέα – εκπαιδευτικού. Για να ξεκινήσει αυτός ο διάλογος, υπάρχουν κάποια πράγματα που οι γονείς  θα πρέπει ή θα βοηθήσει να μοιραστούν με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους. Η συνεργασία και το «μοίρασμα» αυτών των πληροφοριών για το παιδί θα βοηθήσει τον εκπαιδευτικό να κατανοήσει τα στοιχεία της προσωπικότητας και τις ανάγκες του παιδιού και ν’ άρχίσει έτσι μια δημιουργικη συνεργασία με τους γονείς σε όφελος πάντα του παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.