Αρτηριακή Υπέρταση: Ροκανίζοντας το δένδρο της Ζωής…

Αρτηριακή Υπέρταση: Ροκανίζοντας το δένδρο της Ζωής…

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

 

Γράφει ο Γεώργιος Χλαπουτάκης – Καρδιολόγος

H αρτηριακή υπέρταση είναι μια αρκετά ύπουλη νόσος που έχει ένα «θετικό» και ένα «αρνητικό» σημείο. Είναι ύπουλη διότι δεν δίνει κανένα απολύτως σύμπτωμα και έτσι μπορεί ένας ασθενής να πάσχει για πολλά χρόνια χωρίς να το γνωρίζει. Το «θετικό» είναι ότι για να εγκατασταθούν οι βλάβες της υπέρτασης, απαιτείται μια πορεία αρκετών ετών, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στον ασθενή, όταν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα, να ανατρέξει στην βοήθεια του ειδικού και να ανακόψει αυτή την πορεία. Το «αρνητικό» είναι ότι όταν οι βλάβες εγκατασταθούν είναι μη αναστρέψιμες .

Η αρχική βλάβη που προκαλεί η υπέρταση σε έναν ασθενή, είναι στο τοίχωμα των αρτηριών. Οι αρτηρίες στον άνθρωπο είναι κατασκευασμένες να λειτουργούν φυσιολογικά όταν η πίεση του αίματος είναι κάτω από 130/80. Όταν λοιπόν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτίθενται σε πιέσεις πάνω από αυτό το όριο, και όσο ψηλότερα τόσο και το αποτέλεσμα είναι χειρότερο, το τοίχωμα των αρτηριών αλλάζει. Γίνεται όπως λέμε «αναδιαμόρφωση του τοιχώματος»…

 

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ