Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες το Σαββατοκύριακο – Η εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών

Το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών το Σαββατοκύριακο εισηγήθηκε η Επιτροπή των ειδικών λόγω και του επικείμενου καύσωνα. Με δεδομένο ότι πολλοί ήταν εκείνοι που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο “συνωστίστηκαν” στις παραλίες και ορισμένοι χωρίς να τηρούν τους κανόνες για αποστάσεις ασφαλείας, η Επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν και οι οργανωμένες πλαζ ώστε “προστατευμένα” οι πολίτες να απολαύσουν τη θάλασσα. Να γίνει δηλαδή η αναγκαία για όλους έξοδο σε συνθήκες ασφάλειας για τη δημόσια υγεία στο πλαίσιο και της σταδιακής άρσης των μέτρων.

Σημειώνεται ότι στις 18 Μαΐου αίρεται ο περιορισμός για μετάβαση εκτός νομού και έτσι από τη Δευτέρα θα είναι εφικτή κάθε μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και προς την Κρήτη.

O Πρωθυπουργός θα έχει σήμερα το απόγευμα κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με τους ειδικούς επιστήμονες κατά την οποία θα συζητήσουν το θέμα των πλαζ, ενώ θα ζητήσει την απαραίτητη συγκατάθεσή τους για τις επόμενες φάσεις της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση δεχόταν τα τελευταία 24ωρα πιέσεις από δημάρχους περιοχών όπου υπάρχουν οργανωμένες παραλίες, όπως του παραλιακού μετώπου της Αττικής, που ζητούσαν το άνοιγμα των πλαζ ως έναν τρόπο αποφυγής του συνωστισμού. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ