Άρπαξαν ιερέα από τα γένια

Άρπαξαν ιερέα από τα γένια

 

Από τα γένια άρπαξε πλήθος κόσμου ιερέα και τον έριξε στο έδαφος, στη Ναύπακτο, έξω από το Επισκοπείο της πόλης. Αφορμή στάθηκε η κλήση για απολογία του Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Σταυρόπουλου από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου, Ιερόθεο, καθώς έχει δοθεί η εντολή στον Αρχιμανδρίτη να μην Ιερουργεί στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως. 

 

Ως όφειλε παρουσιάστηκε στο Επισκοπείο μαζί με άλλους Μοναχούς για να απολογηθεί όμως μόλις πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι της Ναυπάκτου το λόγο που παρουσιάστηκαν οι Μοναχοί στη Μητρόπολη, ξεσηκώθηκαν και τουλάχιστον 150 άτομα περικύκλωσαν το Επισκοπείο  Ναυπάκτου, φωνάζοντας να φύγει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος από τη Ναύπακτο ως ανεπιθύμητος και ως πολέμιος της Μονής Μεταμορφώσεως.

Τα αίματα άναψαν όταν εμφανίστηκε ο πατήρ Θεμιστοκλής και ο πατήρ Καλλίνικος, δεξί χέρι του Μητροπολίτου Ναυπάκτου. Το πλήθος άρπαξε από τα γένια τον π. Θεμιστοκλή πετώντας τον στο έδαφος, ο Ιερομόναχος Καλλίνικος πρόλαβε και τράπηκε σε φυγή.

Την ίδια ώρα ειδοποιήθηκαν Αστυνομικές δυνάμεις από το Αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου και με ενισχύσεις από την αστυνομία Μεσολογγίου για να προστατέψουν τον Μητροπολίτη.

 

Πηγή: pentapostagma.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ