Άρπαξαν 190.000 ευρώ από ιερείς

Άρπαξαν 190.000 ευρώ από ιερείς

Συνελήφθη το Σάββατο το πρωί στην Αθήνα 36χρονος, μέλος εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους ιερείς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με ένα 37χρονο, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο, και άλλους δύο άγνωστους συνεργούς του, είχαν συστήσει από τον Ιούνιο του 2013, τουλάχιστον, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ιερέων.

Ειδικότερα, εντόπιζαν ηλικιωμένους ιερείς από την επαρχία, με τους οποίους επικοινωνούσαν τηλεφωνικά και τους έπειθαν να έρθουν στην Αθήνα με το πρόσχημα ότι είχαν εκταμιευθεί μεγάλα ποσά στο όνομά τους είτε από το εφάπαξ τους είτε από διάφορα προγράμματα. Η πρώτη επικοινωνία γινόταν συνήθως με τον 37χρονο και στη συνέχεια επικοινωνούσαν μαζί τους τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Όταν οι παθόντες έφταναν στην Αθήνα, τους παραλάμβανε ο 36χρονος, ο οποίος στη συνέχεια τους οδηγούσε σε διάφορες τράπεζες και με το πρόσχημα ότι έπρεπε να δώσουν κάποια χρήματα για να καλύψουν έξοδα-φόρους αποσπούσε διάφορα ποσά. Μέρος των χρημάτων το παρέδιδε στους άγνωστους συνεργούς του.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι τα μέλη της σπείρα έχουν εξαπατήσει, με την ίδια μεθοδολογία, 13 ηλικιωμένους ιερείς, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά το ποσό των 188.320 ευρώ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ