Αρνητές έχουν στήσει διαδικτυακή “φάμπρικα” μηνύσεων – Το “δίχτυ” προστασίας για εκπαιδευτικούς και γιατρούς  

Μία διαδικτυακή “φάμπρικα” παραγωγής μηνύσεων, που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών και γιατρών, φαίνεται πως έχουν στήσει αρνητές του κορονοϊού, της μάσκας, των μέτρων και των εμβολίων.

Το θέμα, που έχει αρχίσει να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία εν μέσω μίας ήδη δύσκολης χρονιάς λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προχωρά σε συγκεκριμένες κινήσεις, σε μία προσπάθεια να απλώσει ένα “δίχτυ” προστασίας για τους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς, που κινδυνεύουν ακόμη και με αυτόφωρο σε περίπτωση μήνυσης.

Ο αρνητής πατέρας από τη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσε επεισόδιο στο 2ο Δημοτικό στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, επέστρεψε… δριμύτερος ανακοινώνοντας στις κάμερες ότι θα υποβάλει μήνυση κατά της διευθύντριας και θα αξιώσει υπέρογκα ποσά. “Θα μπω μέσα θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω τα πρόστιμα και πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω, επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας” είπε χαρακτηριστικά.

 

Σχολεία

Η περίπτωση αυτή φαίνεται πως είναι η κορυφή του “παγόβουνου”, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την διαδικτυακή “φάμπρικα” παραγωγής μηνύσεων. Οι επιτήδειοι που βρίσκονται πίσω απ’ αυτή την υπόθεση, έχουν παραπλανήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και διακινούν έτοιμα δικόγραφα, όπως μηνύσεις που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών. Μία εξ’ αυτών απευθύνεται προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για τα… “εγκλήματα του βασανισμού, της εσχάτης προδοσίας, των Εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης”.

Ο αρνητής που την προωθεί, δίνει νομικές συμβουλές στους ανθρώπους που τον “ακολουθούν” και τους παρακινεί σε ανυπακοή, θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους, τους συγγενείς τους και όλη την κοινωνία. “Εάν εμείς οι πολίτες δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα, αυτόματα τα μέτρα είναι άκυρα και η κυβέρνηση είναι έκπτωτη. Είναι τόσο απλό. Ας βγάλετε ό,τι μέτρα θέλετε, αδιαφορώ”, ακούγεται να λέει σε βίντεο που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Οι αντιεμβολιαστές φαίνεται πως έχουν συσπειρωθεί σε περιοχές όπως είναι η Αιγείρα και η ανατολή Αιγιάλεια, όπου τα κρούσματα αυξήθηκαν και επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό.

Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου αναφέρει: “Δεν έκαναν τίποτα, δεν έκαναν τεστ, δεν ζήτησαν την βοήθεια γιατρού, δεν προσήλθαν στο νοσοκομείο γιατί προφανώς δεν πίστευαν στον κορονοϊό”.

Αύξηση του αριθμού των ασθενών με κορονοϊό, αλλά και των διασωληνωμένων καταγράφεται και στην Ακράτα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Θεσσαλονίκη: Ο πατέρας – αρνητής απειλεί με… πρόστιμα εκατομμυρίων

Ο πατέρας αρνητής, που πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη και προκάλεσε αντιδράσεις με τις θέσεις του για την πανδημία, πήγε και σήμερα στο σχολείο, αυτή τη φορά χωρίς το παιδί του.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες στο 2ο Δημοτικό στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, προκλήθηκε επεισόδιο με τη διευθύντρια του σχολείου επειδή ήθελε να μπει το παιδί του χωρίς self test στο σχολείο.

«Το παιδί πρέπει να ξεκουραστεί γιατί υπέστη σοκ και αυτό όπως και τα υπόλοιπα. Θα πάρει τρεις μέρες ρεπό από τη… σημαία. Τη Δευτέρα θα επανέλθουμε, περιμένω να δω τι θα γίνει την Παρασκευή με το δικαστήριο. Εγώ ετοιμάζομαι να πάω χωρίς δικηγόρο γιατί τα χαρτιά μου έχουν μεγάλη δύναμη και ισχύ…» δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Σαρηγιαννίδης.

Αναφορικά με τη σημερινή του παρουσία στο σχολείο σημείωσε ότι «ήρθα να αφήσω ένα διαβιβαστικό και να ενημερώσω τη διευθύντρια του σχολείου. Θα αφήσω τη σύμβασή μας, θα πάρω αριθμό πρωτοκόλλου και θα ενημερώσω τη διευθύντρια, η οποία έπρεπε να έχει ήδη ενημερωθεί από τη Νίκη Κεραμέως, καθώς έχει υπογράψει και έχει αποδεχτεί τους όρους της σύμβασής μας.

Την αποδέχτηκε σιωπηρά μετά από 60 μέρες και η αποδοχή έχει τρεις φορές μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι έχει να υπογράψει κάποιος πάνω σε ένα χαρτί».

Μάλιστα, όπως εξήγησε στις κάμερες, θα υποβάλει μήνυση κατά της διευθύντριας και θα αξιώσει υπέρογκα ποσά.

«Θα μπω μέσα θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω τα πρόστιμα και πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω, επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από το voria.gr

Ο πατέρας αρνητής πρόσθεσε ότι τα νούμερα του κορονοϊού παραπέμπουν σε γρίπη και όχι πανδημία.

Πώς θα “θωρακιστούν” εκπαιδευτικοί και γιατροί από τους αρνητές

Δεν θα προσάγονται οι εκπαιδευτικοί που μηνύονται από γονείς-αρνητές, έπειτα από εντολή του υπουργού  Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές στον ποινικό κώδικα με στόχο τη “θωράκιση” εκπαιδευτικών και γιατρών που τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού που προβλέπονται από το νόμο.

Εκπαιδευτικοί: Τι ζήτησε ο Θεοδωρικάκος

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

“Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τάκης Θεοδωρικάκος εκπαιδευτικοί

Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει παρέμβαση στον νέο ποινικό κώδικα, για την αποφυγή αυτοφώρου εκπαιδευτικών και γιατρών που διώκονται από αρνητές του εμβολιασμού επειδή εφαρμόζουν το νόμο.

Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις περιπτώσεις αυτές. Πρακτικά αυτό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σημαίνει ότι διατηρείται το δικαίωμα υποβολής μήνυσης, όμως δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να “σύρει” κάποιος έναν λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα στο αυτόφωρο.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως ο προπηλακισμός συνιστά ποινικό αδίκημα και σε αυτές τις περιπτώσεις παρεμβαίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Στο πλαίσιο της “ομπρέλας” προστασίας σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς, την Τρίτη, ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου  Ευάγγελος Ζαχαρής με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας  τους ζητά να διερευνήσουν άμεσα αν οι εν λόγω ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση  να ενεργήσουν βάση όσων ορίζει ο νόμος.

Λόγω δε της σοβαρότητας των υπόθεσης  τους επισημαίνει πως  η παρέμβασή τους πρέπει να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση της νομοθεσίας και την προστασία της δημόσιας υγείας.

εκπαιδευτικοί αρνητές

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσε η ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;»

Η βουλευτής σημείωνε ότι υποβάλλονται μηνύσεις σε  βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Κεραμέως: Καταδίκη για τις μηνύσεις από γονείς-αρνητές

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των μηνύσεων σε εκπαιδευτικούς από γονείς που αρνούνται τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες.

Βορίδης: Έτσι θα προστατευθούν οι εκπαιδευτικοί από μηνύσεις αρνητών γονέων

Την ανάγκη συντονισμού των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών για την προστασία των εκπαιδευτικών από τις μηνύσεις που κατατίθενται σε βάρος τους από αρνητές γονείς τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πάντως, ανέφερε ότι πρόκειται για περιστατικά που έχουν μεμονωμένο χαρακτήρα.

«Για την αντιμετώπιση αυτών των φαινόμενων ενδεχομένως χρειάζεται ένας συντονισμός των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, ώστε αν δει κανείς ότι αυτό είναι ένα περιστατικό που γενικεύεται, όπως για παράδειγμα αν γίνονται μηνύσεις για αστεία πράγματα περί εσχάτης προδοσίας και είναι προφανέστατα αβάσιμες, να σχηματίζεται μια δικογραφία πλην όμως να μην κινείται η διαδικασία του αυτοφώρου» είπε ο κ. Βορίδης.

Για τον κ. Βορίδη, πιο επικίνδυνα είναι τα φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την παρακίνηση ανθρώπων να μη δέχονται νοσηλεία. «Μιλώ για περιπτώσεις που υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από το περιβάλλον σε ασθενείς ώστε να οδηγούνται να μη δέχονται την νοσηλεία. Δεν είναι εύκολο νομικά θέμα. Απασχολεί πολύ την ιατρική κοινότητα κι έχει απασχολήσει και παλαιότερα τη νομολογία με ανθρώπους που λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων αρνούνταν θεραπείες», ανέφερε.

Ερωτηθείς πως θα αντιμετωπιστούν αυτά τα περιστατικά, απάντησε ότι «θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που πρέπει κι επιτάσσουν οι δικαστικές αρχές».

Εξωτερική ΦΩΤΟ αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.