Αρνείται την μείωση της εγγύησης για τον Κοντομηνά η εισαγγελέας

Αρνείται την μείωση της εγγύησης για τον Κοντομηνά η εισαγγελέας

Απορρίπτει το αίτημα του Δημήτρη Κοντομηνά για μείωση της χρηματικής εγγύησης που του επιβλήθηκε μετά την απολογία του, από τα 5 εκ. ευρώ στις 500.000 ευρώ, η εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, στην πρότασή της προς τον ανακριτή. Η κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, αντικρούει τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία περί οικονομικής αδυναμίας , κάνοντας λόγο για  πολυτελή ζωή, πανάκριβα αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς του κ. Κοντομηνά.

Τις μόνες «παραχωρήσεις» που φέρεται να κάνει στη πρότασή της η εισαγγελέας είναι η μείωση της εγγύησης στα 4.000.000 ευρώ, προκειμένου, όπως σημειώνει , να έχει τη δυνατότητα  να πληρώσει με το ένα εκατομμύριο ευρώ που περισσεύει, μέρος των δανείων του, υλοποιώντας δέσμευση του, ότι θα εξυπηρετήσει τα επίμαχα δάνεια, όπως επίσης και  να γίνει δεκτό το αίτημά του, να καλυφθεί η εγγύηση όχι μόνο με μετρητά αλλά και με την εγγραφή βαρών επί ακινήτων και με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας, φαίνεται να καταλογίζει στον επιχειρηματία ότι διάγει πολυτελή ζωή αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έχει στην κατοχή του τρία πολυτελή αυτοκίνητα εκ των οποίων μόνο τα δυο κοστολογούνται σχεδόν στο μισό ποσό της εγγύησης που ζητά να πληρώσει (δηλαδή περίπου 250.000 ευρώ) και φέρονται να αποκτήθηκαν το 2010. Επίσης αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει δυο σκάφη αναψυχής, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, απασχολεί οικιακούς βοηθούς και οδηγούς, πραγματοποιεί υπερατλαντικά ταξίδια στο εξωτερικό για λόγους αναψυχής, όπως το πρόσφατο ταξίδι του στις Μαλδίβες.

Μάλιστα κατά την εισαγγελέα όλα αυτά δεν συνάδουν και με τα δηλωθέντα εισοδήματά του καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνεται πως  ενώ  δήλωνε χαμηλά εισοδήματα , την ίδια στιγμή αποκτούσε πολυτελή περιουσιακά στοιχεία τα έτη 2010 και 2012, δηλαδή την ίδια περίοδο που αδυνατούσε να πληρώσει τις δανειακές του υποχρεώσεις στο Τ.Τ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ