Αρκουμανέας: Πτώση του δείκτη θετικότητας έπειτα από 11 εβδομάδες – Τι είπε για self test και μετακινήσεις το Πάσχα

Στην πτώση του δείκτη θετικότητας έπειτα από πολλές εβδομάδες διαρκούς ανόδου αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος αναφέρθηκε και στις μετακινήσεις του Πάσχα και στο τι μπορεί να προσφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να τις διευκολύνει και να γίνουν με ασφάλεια.

«Έπειτα από 11 εβδομάδες συνεχούς ανόδου, ο δείκτης θετικότητας άρχισε να πέφτει», επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επισημαίνοντας ότι «τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν υπάρχει σταθεροποίηση». Όπως εξήγησε, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουάριου η θετικότητα ήταν στο 1,82 και έφτασε στο 6,4, ωστόσο, χθες Τρίτη εμφάνισε για πρώτη φορά πτωτική τάση και έφτασε στο 5,3%.

Ο κ. Αρκουμανέας αναφέρθηκε και στο ρεκόρ τεστ που κάνει η χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χθες κάναμε 76.000 τεστ, κάνουμε περισσότερα τεστ από τη Γερμανία και πλέον είμαστε σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη».

Σχετικά με τα self test εξήγησε ότι για να καταγραφούν στα επίσημα κρούσματα του ΕΟΔΥ πρέπει να επιβεβαιωθούν από rapid ή μοριακό τεστ.

Όσο για τις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, δήλωσε πως «αν αποφασίσει η επιτροπή να ανοίξει τις υπερτοπικές μετακινήσεις θα βοηθήσει και ο ΕΟΔΥ με όλες μονάδες στη χώρα, ώστε οι μετακινήσεις να γίνουν με ασφάλεια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ