Αρκουμανέας: Πρέπει να εμβολιαστούμε άμεσα αν θέλουμε να αποφύγουμε τα τοπικά περιοριστικά μέτρα

“Η μάχη θα κριθεί στο μέτωπο του εμβολιασμού” τονίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ο Παναγιώτης Αρκουμανέας αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας αλλά και στην ανάγκη να κάνουν όλοι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ περιγράφει αρχικά ότι ο φετινός Ιούλιος βρίσκει τη χώρα μας με τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων μηνών: σημαντική μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων. Ωστόσο επισημαίνει ότι “τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μια παγκόσμια ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία σύμφωνα με τις μελέτες, είναι περίπου 60% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Άλφα (γνωστή ως βρετανική). Όπως τονίζει, “η Άλφα είναι σήμερα η επικρατούσα μετάλλαξη στη χώρα μας και σε αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η σφοδρότητα του τρίτου κύματος στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Δέλτα είναι όμως πιο επικίνδυνη”. Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι “οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν με σαφήνεια ότι οι μη εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σημαντικά από τη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 θα αποτελέσει την άμυνά μας απέναντι στην καινούρια μετάλλαξη αλλά και τη μόνιμη λύση για την πανδημία”. Επίσης ο κ. Αρκουμανέας υπογραμμίζει ότι “οι ανεμβολίαστοι πολίτες και οι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από την COVID-19 και συγκεκριμένα από τη μετάλλαξη Δέλτα”.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφέρει ακόμη ότι “δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον εντοπισμό και την ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Δέλτα. Τα μέτρα που θα λάβουμε, αν κάποια περιοχή χαρακτηριστεί “κόκκινη” στον επιδημιολογικό χάρτη, τα έχουμε ανακοινώσει εδώ και εβδομάδες. Αλλά το πιο σημαντικό, το πιο επείγον είναι να εμβολιαστούμε όλοι μας. Αν θέλουμε να αποφύγουμε τις όποιες τοπικές παρεμβάσεις με περιοριστικά μέτρα, δεν έχουμε άλλη επιλογή: πρέπει να εμβολιαστούμε άμεσα όλοι μας και ει δυνατόν να πείσουμε όσους από το περιβάλλον μας έχουν κάποια ανησυχία ή αμφιβολία να εμβολιαστούν κι εκείνοι”.

Ο κ. Αρκουμανέας καταλήγει στο ότι “η μάχη θα κριθεί στο μέτωπο του εμβολιασμού. Το εμβόλιο είναι ο ουσιαστικότερος, ισχυρότερος σύμμαχός μας. Ας μην το περιφρονούμε. Και ας μην αφήσουμε τη χώρα να μοιραστεί σε “εμβολιασμένους” και “ανεμβολίαστους”. Ας αποφύγουμε αυτόν τον διαχωρισμό. Ας διαλέξουμε όλοι την ίδια πλευρά. Ας θωρακίσουμε τους οργανισμούς μας και τις ζωές μας. Ας προστατέψουμε τους αγαπημένους μας. Ας εμβολιαστούμε”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.