Αρχαία Ολυμπία: Σοκάρει η εικόνα κοιμητηρίου που “φεύγει” λόγω κατολίσθησης – Μνήματα καταλήγουν στην άσφαλτο

Σοκ προκαλεί η εικόνα κοιμητηρίου στο Λούβρο της Αρχαίας Ολυμπίας που εξαιτίας της φθοράς των εδαφών από τις βροχoπτώσεις, ξεκινάει και “φεύγει” προς την Εθνική Οδό Πύργου – Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com, κατολίσθηση έχει υποστεί το έδαφος στο 115 και 116 χιλιόμετρο του δρόμου, παρασύροντας μαζί του και τα μνήματα του νεκροταφείου, τα οποία καταλήγουν στο δρόμο.

“Από τις έντονες βροχοπτώσεις στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σημειωθεί κατoλισθήσεις παρασύροντας και τα μνήματα του νεκροταφείου. Είχαμε ζητήσει σε αυτό το σημείο να γίνουν έργα στήριξης του πρανές του δρόμου χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει τίποτα”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της κοινότητας, Αλέξης Κατσάνης.

”Με δύο έγγραφα, ένα το 2020 και ένα το 2021 έχουμε επισημάνει το πρόβλημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και ζητάμε την παρέμβασή της έτσι ώστε να γίνουν τεχνικά έργα στήριξης των εδαφών στο συγκεκριμένο σημείο”, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Παναγιώτης Φλέσσας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ