ΑΠΘ: Ο Χαράλαμπος Φείδας νέος πρύτανης – «Ξεκινάμε τις διαδικασίες για να φέρουμε σε τροχιά ανάπτυξης το πανεπιστήμιο»

Νέος Πρύτανης του ΑΠΘ αναδείχθηκε ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών Χαράλαμπος Φείδας.

Το 11μελές Συμβούλιο συγκλήθηκε στις 19:00 και λίγο αργότερα ξεκίνησε η μυστική ψηφοφορία μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ», η οποία και έδειξε τον νέο πρύτανη. Όπως και στην πρώτη ψηφοφορία ο Χαράλαμπος Φείδας έλαβε 6 ψήφους -ικανός αριθμός για να εκλεγεί σήμερα-, οι κκ. Ευστράτιος Στυλιανίδης και Κυριάκος Αναστασιάδης από δύο και υπήρχε και ένα λευκό.

Ο νέος πρύτανης, κ. Φείδας, μιλώντας στη Voria.gr, είπε πως σήμερα ολοκληρώθηκε μια μακρά και δύσκολη διαδικασία που ταλαιπωρούσε για καιρό το πανεπιστήμιο. «Είναι ιδιαίτερη τιμή αλλά και μεγάλη χαρά για εμένα που το Συμβούλιο Διοίκησης με εξέλεξε για πρύτανη του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας. Ξεκινάμε άμεσα, όλοι μαζί, τις διαδικασίες για να φέρουμε σε τροχιά ανάπτυξης το πανεπιστήμιο», είπε.

O κ. Φείδας αναμένεται να αναλάβει το αξίωμά του άμεσα, από την επόμενη βδομάδα, αμέσως μετά την έκδοση του ΦΕΚ. Με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης θα οριστούν στη συνέχεια και οι αντιπρυτάνεις που προτάθηκαν από το υποψήφιο μέλος που εξελέγη ως πρύτανης του ΑΕΙ. Παράλληλα, μετά την εκλογή του πρύτανη θα οριστούν και οι αναπληρωτές κοσμήτορες μέχρι το Συμβούλιο Διοίκησης να αποφασίσει για τους νέους. Πρόκειται για μία σημαντική διαδικασία καθώς ήδη τρεις σχολές είναι ακέφαλες: η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ και η Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, μετά από παραιτήσεις των κ.κ. Ζαρωτιάδη και Αποστολίδη αντίστοιχα, καθώς είναι μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, αλλά και η Παιδαγωγική Σχολή που μένει ακέφαλη από την 1η Νοεμβρίου, όταν και έληξε η θητεία της κοσμητόρισσας, Δόμνας Κακανά.

Υπενθυμίζεται πως τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου απαρτίζουν οι Δημήτρης Βάββας, που είχε προταθεί από τον Ευστράτιο Στυλιανίδη-, Γεώργιος Τσατσαρώνης -είχε προταθεί από τον Χαράλαμπο Φείδα-, Νικηφόρος Σταματιάδης -που αποτελούσε πρόταση του Κυριάκου Αναστασιάδη-, Ειρήνη Αγγελιδάκη και Δημήτρης Παπαντώνης που αποτελούσαν πρόταση των κ.κ. Απόστολου Αποστολίδη και Χαράλαμπου Φείδα, αντίστοιχα.

Οι αντιπρυτάνεις που προτείνει ο Χαράλαμπος Φείδας

Δημήτριος Κουσενίδης, καθηγητής, τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Στέλλα Λάββα, αν. καθηγήτρια, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Γεώργιος Τζέτζης, καθηγητής, τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Κυριάκος (Κύρος) Υάκινθος, καθηγητής, τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ