Αποχή για τις εφημερίες

Αποχή για τις εφημερίες 

 

Σε αποχή από τα καθήκοντα τους προσανατολίζονται οι ειδικοί και ειδικευόμενοι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους για τις εφημερίες.

Την αρχή έκαναν σήμερα οι γιατροί των νοσοκομείων “Άγιος Δημήτριος” και “Παπανικολάου”.

«Η αποχή στον “Άγιο Δημήτριο” ήταν καθολική ενώ στο “Παπανικολάου” ήταν 70%» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, τονίζοντας ότι οι γιατροί έχουν να πληρωθούν τις εφημερίες από το Νοέμβριο του 2012 και σε κάποιες περιπτώσεις και από τον Οκτώβριο του 2011.

Σχολιάζοντας τη μήνυση που έχει κατατεθεί, με εντολή του διοικητή, σε βάρος 4 ειδικευόμενων στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων για αποχή από τα καθήκοντα λόγω επίσχεσης εργασίας, ανέφερε ότι οι ίδιοι οι διοικητές των νοσοκομείων που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου διότι αντί να λύσουν με απλές κινήσεις τα προβλήματα καταφεύγουν σε μηνύσεις και εκφοβισμούς.

 

Αναφερόμενος στα προβλήματα του χώρου της δημόσιας υγείας επισήμανε ότι η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει λόγω ελλείψεως προσωπικού, υποδομών και στοιχειωδών υλικών.

«Στο “Ιπποκράτειο” αντί για 26 αναισθησιολόγους υπηρετούν 12. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται το 1/3 των χειρουργείων. Δεν υπάρχουν στοιχειώδη υλικά όπως π.χ. ράμματα ενώ οι επεμβάσεις γίνονται με λαπαροσκοπικά εργαλεία δανεικά από το “Παπαγεωργίου”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ