Απόστολος Λύτρας: Το επεισόδιο που έφερε την ποινική δίωξη της πρώην συζύγου- Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψης του ποινικολόγου

Το επεισόδιο που συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι που μέχρι πρότινος έμεναν ο Απόστολος Λύτρας με την σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα ήταν η «θρυαλλίδα» των εξελίξεων που οδήγησαν σήμερα στην ποινική δίωξη σε βάρος της πρώην συζύγου του ποινικολόγου.

Στο μεταξύ αναζητείται ο ίδιος προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες ότι ο Απόστολος Λύτρας θα προσέλθει αυτοβούλως στο ΑΤ Παλλήνης, αλλά έως τώρα παραμένει άφαντος. Ζητούμενο παραμένει εάν και πότε θα το πράξει.

Η 37χρονη Σοφία Πολυζωγοπούλου, η οποία έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον γνωστό δικηγόρο, κατέθεσε μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του, ακόμη ενός προσώπου από το οικογενειακό περιβάλλον και ενός δικηγόρου, οι οποίοι χθες βράδυ πήγαν στο σπίτι για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κατηγορούμενου και απαίτησαν να μπουν μέσα ενώ βρίσκονταν στην αυλή.

Η μήνυση σε βάρος τους αφορούσε στα αδικήματα της παράνομης βίας, της εξύβρισης της απειλής και της διατάραξη οικιακής ειρήνης με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό τον Απόστολο Λύτρα.

Παράλληλα, κατατέθηκε μήνυση και για παραβίαση των περιοριστικών όρων τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά του σπιτιού όσο και του όρου της απαγόρευσής της συναναστροφής.

«Δεν συμμορφώθηκαν στις προτροπές του αστυνομικού, δημιουργήθηκε μία ένταση με ύβρεις, και η απειλητική διάθεση οδήγησε τον πατέρα της Σοφίας να βγει από το σπίτι, να προτρέπει και να οδηγεί τους εισβολείς έξω. Εκείνη την ώρα επικοινώνησε μαζί μου η Σοφία, και της είπα να πατήσει το panic button για να ειδοποιήσει τις Αρχές. Από την ταραχή της λιποθύμησε» ανέφερε ο δικηγόρος της κυρίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός στο OPEN.

Απόστολος Λύτρας: «Χρειάζομαι χρήματα» – Το μήνυμα που έστειλε στην σύζυγό του σε viber group

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, φέρεται χθες το βράδυ να έλαβε απειλητικό μήνυμα σε viber group στο οποίο εντάχθηκε η 37χρονη, χωρίς τη θέλησή της, «πράγμα το οποίο κατά την δική μας άποψη συνιστά παραβίαση του όρου συναναστροφής» είπε ο δικηγόρος της.

«Τα μηνύματα έχουν προτρεπτικό χαρακτήρα, όχι παραινετικό, μηνύματα μίας ομάδας ανθρώπων που σίγουρα θέλουν να ασκήσουν πιέσεις στη Σοφία. Θα τεθούν σε γνώση της ανακρίτριας», είπε ο κ. Σοφός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στιγμή, ο κ. Λύτρας φέρεται να είπε με επιτακτικό τρόπο ότι χρειάζεται ρούχα και χρήματα για να πληρώσει κάποιες υποχρεώσεις, με την Σοφία Πολυζωγοπούλου να μην απαντά.

«Δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο και δεν έστειλε απειλητικό μήνυμα» υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Μία διαφορετική εκδοχή παρουσιάζει ο Πέτρος Πανταζής, συνήγορος του Απόστολου Λύτρα για τα όσα έχουν συμβεί ανάμεσα στον ίδιο και στην σύζυγό του, καθώς αναφέρει πως «δεν υπάρχει κανένα απειλητικό μήνυμα».

Ο κ. Πανταζής μιλώντας στο Action24 τόνισε αρχικά πως «δεν υπάρχει κανένα απειλητικό μήνυμα, καμία απειλή. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει δικογραφία κατά του κ. Λύτρα» και πρόσθεσε πως «από τα στοιχεία που έχω στην διάθεσή μου, κανένα αδίκημα δεν έχει τελεστεί και κανένας περιοριστικός όρος δεν έχει παραβιαστεί, από τον κ. Λύτρα».

«Υπάρχει ένας όρος για τον κ. Λύτρα να μετοικήσει από την κατοικία του και να μην πλησιάζει τη σύζυγο του. Για να μετοικήσει πρέπει να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Υπήρχε επικοινωνία του ετέρου συναδέλφου υπεράσπισης για να μεταβεί η πρώην σύζυγος και η κόρη του για να πάρουν τα πράγματα και προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση» είπε στο Action24.

«Φυσικά υπήρχε ενημέρωση, δεν εμφανίζονται 3 άνθρωποι σε ένα σπίτι χωρίς να υπάρχει ενημέρωση» τόνισε. «Δεν εστάλη κανένα απειλητικό μήνυμα, αυτά είναι αστειότητες και το μόνο που έγινε ήταν μια προσπάθεια να παραληφθούν ορισμένα προσωπικά αντικείμενα του κ. Λύτρα».

Η ανακρίτρια εξετάζει αν παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι

Ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή ασκήθηκε από την Εισαγγελία στην πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα μετά τη μήνυση που κατέθεσε η νυν σύζυγος του ποινικολόγου εις βάρος της και εις βάρος του δικηγόρου που ήταν μαζί της χθες το βράδυ.

Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο.

Την ίδια ώρα η Εισαγγελία έστειλε αντίγραφα της συγκεκριμένης δικογραφίας α) Στην Εισαγγελία Εφετών για τις περαιτέρω ενέργειες της για τον μηνυόμενο δικηγόρο, συνεργάτη του κ. Λύτρα και β) Στην ανακρίτρια Χρ. Σαλάππα προκειμένου να αποφανθεί εάν παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον ποινικολόγο μετά την απολογία του.

Αν πάντως η ανακρίτρια διαπιστώσει την παραβίαση θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λύτρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ