Απομακρύνονται από τα σπίτια τους οι κάτοικοι του Κορδελιού – ΦΩΤΟ

Με λεωφορεία του ΟΑΣΘ, των ΕΛ.ΠΕ., αλλά και με ΙΧ, οι κάτοικοι του Κορδελιού, ειδικά των περιοχών που βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, απομακρύνονται από τις οικίες τους, είτε για να μεταφερθούν σε συγγενικά σπίτια, είτε για να φτάσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είτε για να μετακινηθούν προς τους χώρους υποδοχής που έχει οργανώσει ο δήμος.

Κάποιοι από τους κατοίκους θεωρούν υπερβολικές τις οδηγίες που δόθηκαν για εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 1.900 μέτρων, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι πρέπει να ληφθούν προληπτικά όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.

Η αστυνόμευση στην περιοχή είναι έντονη και οι περιπολίες θα συνεχιστούν ακόμα και μετά την έναρξη της επιχείρησης για την αδρανοποίηση της βόμβας, προκειμένου να προστατευτεί η περιουσία των πολιτών που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Εργαζόμενοι των δήμων και εθελοντές βρίσκονται στα σημεία συγκέντρωσης για να βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας της μετακίνησης των πολιτών.

Πηγή: thestival.gr

Πηγή ΦΩΤΟ: thestival.gr

Δείτε επίσης:

Το πλήρες σχέδιο για την απομάκρυνση της βόμβας στο Κορδελιό

Ξεκινάει η επιχείρηση απομάκρυνσης της βόμβας στο Κορδελιό – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

“Ενθύμιο” ενός λανθασμένου βομβαρδισμού των συμμάχων είναι η βόμβα στο Κορδελιό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ