Απολαύστε το “Couch Surfing”

Το CouchSurfing –η νέα μόδα των ταξιδιωτών- είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών φιλοξενίας παγκοσμίως και λειτουργεί ως εξής:

Ο ενδιαφερόμενος κάνει δωρεάν εγγραφή και αφού γίνει μέλος μπορεί να φιλοξενήσει ή να φιλοξενηθεί από άτομα σε διάφορες χώρες του κόσμου. Τα μέλη μπορούν στο προσωπικό τους προφίλ να δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες και πληροφορίες σχετικά με το επάγγελμα, τα ενδιαφέροντα, την ηλικία, το φύλο κλπ. Όσο περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από ένα μέλος, τόσο αυξάνονται οι  πιθανότητες να βρει  κάποιος το κατάλληλο άτομο που θα φιλοξενήσει ή από το οποίο θα φιλοξενηθεί.

“Πρόκειται για μια συναρπαστική εμπειρία που πρέπει όλοι να δοκιμάσουν. Η επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους, πολιτισμούς και νοοτροπίες είναι εμπειρία ζωής. Ακούω κατά καιρούς πολύ κόσμο να εκφράζει ενδιαφέρον για το couchsurfing αλλά να κολλάει στο θέμα της ασφάλειας. Μέχρι στιγμής έχω φιλοξενήσει άτομα από πέντε διαφορετικές χώρες του κόσμου και με έχουν φιλοξενήσει και εκείνοι. Είναι απολύτως ασφαλές αρκεί να είσαι προσεκτικός στην επιλογή των μελών που θα κάνεις αίτηση για φιλοξενία και σε εκείνους που εσύ θα δεχθείς να φιλοξενήσεις”, δήλωσε στο metrogreece.gr η Μίνα, 24 ετών και μέλος του couchsurfing από το 2009.

Μετά την χρήση της υπηρεσίας τα μέλη μπορούν να αφήσουν στο σχετικό site στο διαδίκτυο, συστάσεις σχετικά με τον φιλοξενούμενο ή τον οικοδεσπότη τους.

 

Πηγή: metrogreece.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ