Αποκλειστικές ΦΩΤΟ: Στον αέρα για την κατάσβεση των πυρκαγιών Γάλλοι – Κροάτες – Στέλνει Chinook η Αίγυπτος

Του Χρήστου Μαζανίτη

Δύο Canadair CL-415 από τη Γαλλία και ακόμη ένα από την Κροατία απογειώθηκαν πριν από λίγο από την 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα. Είναι οι αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το enikos.gr.

Από λεπτό σε λεπτό προσγειώνεται ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος από την Ισπανία.

Ταυτόχρονα οι ισχυρές συμμαχίες με δεσμούς φιλίας των Ενόπλων Δυνάμεων με χώρες του Εξωτερικού προσφέρουν βοήθεια και στη μάχη των πυρκαγιών. Ο Αιγύπτιος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αποφάσισε την αποστολή τριών ελικοπτέρων Chinook με πυροσβεστικούς κάδους και προσωπικό στην 112 Πτέρυγα Μάχης.

Ταυτόχρονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με δεκάδες περιπόλους των Μονάδων Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύουν σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Σάμο, κι όλα τα μικρονήσια των Δωδεκανήσων έχουν ριχτεί στη μάχη για επιτήρηση, πρόληψη και άμεση επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς. Στη Ρόδο βρίσκεται ήδη ελικόπτερο CH47 της Αεροπορίας Στρατού με πυροσβεστικό κάδο. Όλοι είναι επί ποδός λόγω αυξημένου δείκτη πυρκαγιών σήμερα σε στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές, την ΓΓΠΠ και το ΓΕΕΘΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ